Fosta şefă a DNA Iaşi: trac, emoţii şi un răspuns apreciat că ar contrazice Curtea Europeană de Justiţie la un interviu public

miercuri, 16 februarie 2022, 03:00
1 MIN
 Fosta şefă a DNA Iaşi: trac, emoţii şi un răspuns apreciat că ar contrazice Curtea Europeană de Justiţie la un interviu public

Ministerul Justiţiei a transmis în direct, luni, 14 februarie, interviurile cu candidaţii pentru ocuparea funcţiei de procuror european delegat în România. În sesiunea de luni au fost intervievaţI patru candidaţI, trei dintre aceştia cu stagii de activitate în DNA şi unul de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

De la Iaşi a participat Alina Moraru, fosta şefă a DNA până la începutul acestui an. Interviurile au vizat întrebări specifice din legislaţia sau posibila activitate a unui procuror european delegat şi au pus în evidenţă dificultăţile pe care chiar şi “temuţii” procurori DNA le au atunci când au de a face cu întrebări de care poate depinde cariera acestora: trac, emoţii, bâlbe, sincope şi dificultăţi de exprimare în limba engleză într-un asemenea context.

Candidata din Iaşi, de exemplu, nu a putut imagina un caz concret de fraudă de tip MTIC, nu a răspuns la întrebarea "Ce este specific acestui tip de fraudă cu TVA faţă de alte fraude asemănătoare", iar la o altă întrebare a dat un răspuns care, potrivit unui examinator, intră în contradicţie cu deciziile Curţii Europene de Justiţie.

Şi ceilalţi candidaţI au avut prestaţii afectate evident de emoţii. Puteţi viziona integral aceste interviuri, de altfel accesibile publicului larg, în ciuda domeniului specific, AICI (la următoarea adresă: https://www.just.ro/selectia-candidatilor-pentru-functia-de-procuror-european-delegat-in-romania/). Pe 18 februarie, Ministerul Justiţiei ar urma să anunţe rezultatul selecţiei.

Comentarii