FOTO-UPDATE: Patru câini s-au aciuat în fața clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul „Sfântul Spiridon”

miercuri, 21 martie 2018, 13:25
2 MIN

Mai mulți câini maidanezi își fac veacul în fața clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Spiridon – cea mai mare unitate medicală din Moldova. Ieșenii care ajung în zonă spun că situația nu este una normală.

Cel mai probabil, câinii au primit mâncare de la pacienți și de la angajați. Până acum nu a fost semnalat niciun caz de atac al maidanezilor respectivi, însă ieșenii nu vor să-i mai vadă acolo.

"Vă pot pune la dispoziție cele vreo opt solicitări de anul trecut la Salubris să vină să-i ia. Au venit, i-au luat, după trei zile au apărut ori aceiaşi câini ori alţii. Ei vin și din cauza faptului că, în generozitatea lor, pacienţii, inclusiv angajatele de la bucătărie pe care le-am penalizat cu 5%, îi hrănesc. «Cuţu-cuţu», le aruncă mâncarea peste geam. Normal că maidanezii vin la mâncare. Venind primăvara, voi lua altă măsură în așa fel fel încât de două-trei ori pe lună să chem hingherii. Îmi este milă, am și eu câine acasă, îI iubesc, dar încurajând lucrul acesta se pot întâmpla incidente", a declarat ec. Ioan Bârliba, managerul Spitalului "Sfântul Spiridon".

UPDATE: Reprezentanţii Salubris au remis un comunicat de presă în care anunţă că doi câini au fost capturaţi. Citiţi mai jos precizările societăţii:

„Urmare a semnalelor apărute în mass-media și pe rețelele de socializare privind existența unor câini comunitari în curtea Spitalului „Sf. Spiridon”, reprezentanții Salubris SA s-au autosesizat și au luat legătura de îndată cu conducerea spitalului. Imediat după acceptul acesteia, o echipă de prinzători câini  a Salubris SA s-a deplasat în zonă și a identificat și capturat din curtea unității medicale două exemplare canine.

Precizăm că echipa de prinzători câini va reveni și mâine, 22 martie, pentru o nouă intervenție în curtea spitalului.”

 

Comentarii