anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

FOTO: Trasee pregătite de studenții de la Geografie și fanii Codrii Iașilor în pădurea Bârnova

GALERIE
codrii iasilor1
 • codrii iasilor1
- +

Studenții de la Facultatea de Geografie Iași și comunitatea Codrii Iașilor au pregătit trasee pentru iubitorii de natură. Cei 76 de km au fost împărțiți pe mai multe trasee din regiunea Bârnova și au fost verificate și încercate de tinerii studenți sau fanii Codrii Iașilor.

”La marginea Iașului este un laborator viu, în care studenții pot înțelege cum diferite compontente ale ecosistemului (Geologia, fauna, flora, pădurea, solul sau activitatea umană) coexistă și astfel pot înțelege realități geografice pe care nici o carte nu le poate explica.
Din acest motiv, simpla parcurgere a traseului tematic Codrii Iașilor reprezintă o învățare la tot pasul a tot ce înseamnă pădurea ca ecosistem și interacțiunea sa cu noi, oamenii și de ce avem nevoie să o protejăm. 


Orice student al UAIC ar trebui să străbată, ca mijloc de relaxare, invățare, bucurie sau pur și simplu pentru a respira un aer curat si pentru a se bucura de darul de a avea pădurea Codrii Iașilor.


Astăzi, studenții de anul I ai facultății noastre au avut bucuria de a explora "oferta academică" de excepție a pădurii de lângă Iași”, este scris pe pagina de Facebook Facultatea de Geografie Iași 

Detalii despre trasee sunt pe Codrii Iașilor:

76km de trasee turistice cartografiate în mai puțin de o lună în Pădurea Bârnova Dobrovăț datorită comunității Codrii Iașilor - cunoaștem, prețuim, păstrăm! #HartaCodriiIașilor, de la oameni iubitori de natură pentru oameni iubitori de natură, disponibilă aici:
www.codriiiasilor.ro/hartacodriiiasilor

1Primul traseu care ajunge la Dobrovăț, locul atât de drag multora dintre voi: triunghi roșu, Gara Bârnova - Mănăstirea Dobrovăț, Eugen Breaur


2 Completare punct albastru, Poiana cu Statui/Schit - Gară Grajduri, Iustin Mihailov


3Completare bandă albastră Popas Poieni - sat Păun, Cristi Vidrașcu și Iustin Mihailov, unde este și o drumeție planificată duminică cu Cercetașii României, detalii pe eveniment: Drumeție de inagurare nouă a vechiului traseu bandă albastră Popas Stâna Poieni - sat Păun


Detalii despre cum poate fi folosită harta pentru navigare în teren, aici:
https://www.facebook.com/codrii.iasilor/posts/1863160567225235
FOTO: Facultatea de Geografie Iași  și  Codrii Iașilor

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.