FOTO: Trasee pregătite de studenții de la Geografie și fanii Codrii Iașilor în pădurea Bârnova

sâmbătă, 28 mai 2022, 20:13
2 MIN
 FOTO: Trasee pregătite de studenții de la Geografie și fanii Codrii Iașilor în pădurea Bârnova

Studenții de la Facultatea de Geografie Iași și comunitatea Codrii Iașilor au pregătit trasee pentru iubitorii de natură. Cei 76 de km au fost împărțiți pe mai multe trasee din regiunea Bârnova și au fost verificate și încercate de tinerii studenți sau fanii Codrii Iașilor.

”La marginea Iașului este un laborator viu, în care studenții pot înțelege cum diferite compontente ale ecosistemului (Geologia, fauna, flora, pădurea, solul sau activitatea umană) coexistă și astfel pot înțelege realități geografice pe care nici o carte nu le poate explica.
Din acest motiv, simpla parcurgere a traseului tematic Codrii Iașilor reprezintă o învățare la tot pasul a tot ce înseamnă pădurea ca ecosistem și interacțiunea sa cu noi, oamenii și de ce avem nevoie să o protejăm. 


Orice student al UAIC ar trebui să străbată, ca mijloc de relaxare, invățare, bucurie sau pur și simplu pentru a respira un aer curat si pentru a se bucura de darul de a avea pădurea Codrii Iașilor.


Astăzi, studenții de anul I ai facultății noastre au avut bucuria de a explora "oferta academică" de excepție a pădurii de lângă Iași”, este scris pe pagina de Facebook Facultatea de Geografie Iași 

Detalii despre trasee sunt pe Codrii Iașilor:

76km de trasee turistice cartografiate în mai puțin de o lună în Pădurea Bârnova Dobrovăț datorită comunității Codrii Iașilor – cunoaștem, prețuim, păstrăm! #HartaCodriiIașilor, de la oameni iubitori de natură pentru oameni iubitori de natură, disponibilă aici:
www.codriiiasilor.ro/hartacodriiiasilor

1Primul traseu care ajunge la Dobrovăț, locul atât de drag multora dintre voi: triunghi roșu, Gara Bârnova – Mănăstirea Dobrovăț, Eugen Breaur


2 Completare punct albastru, Poiana cu Statui/Schit – Gară Grajduri, Iustin Mihailov


3Completare bandă albastră Popas Poieni – sat Păun, Cristi Vidrașcu și Iustin Mihailov, unde este și o drumeție planificată duminică cu Cercetașii României, detalii pe eveniment: Drumeție de inagurare nouă a vechiului traseu bandă albastră Popas Stâna Poieni – sat Păun


Detalii despre cum poate fi folosită harta pentru navigare în teren, aici:
https://www.facebook.com/codrii.iasilor/posts/1863160567225235
FOTO: Facultatea de Geografie Iași  și  Codrii Iașilor

Comentarii