Ahmed Sami el-Bourkadi, arestat pentru 30 de zile

FOTO-VIDEO: Apărarea studentului marocan: o pereche de pantofi, proba misterioasă în cazul dublului omor de la Roua

vineri, 24 decembrie 2021, 02:50
5 MIN
 FOTO-VIDEO: Apărarea studentului marocan: o pereche de pantofi, proba misterioasă în cazul dublului omor de la Roua

Misterul urmelor de pantofi Pull&Bear. “Dacă sunt urme pe ei, se vor găsi, se va stabili profilul AND”, a declarat Raluca Andrei, avocatul marocanului. De ce a fost de mai multe ori la vila închiriată. În apărarea sa, studentul susţine că în casă erau două persoane. “El a declarat faptul că în casă au mai fost doi bărbaţi în vârstă de 25-26 de ani, iar acest lucru este susţinut şi de una dintre vecine”, afirmă Raluca Andrei.

Ahmed Sami el-Bourkadi, studentul marocan suspectat de crima dublă din cartierul Roua de pe Moara de Vânt, a dat ieri cu ochii de anchetatorii ieşeni. Vădit obosit şi gânditor, tânărul a fost plimbat în cătuşe în faţa judecătorilor unde a stat trei ore, apoi a fost audiat de către procurori. Cu procurorii a stat de vorbă câteva ore, timp în care judecătorii s-au decis să îl aresteze pentru 30 de zile pentru omor calificat. Ahmed el-Bourkadi a motivat unele dintre suspiciunile anchetatorilor. Dacă este vinovat, cel mai probabil, acesta nu va rezista foarte mult interogatoriului. Interesant este faptul că iubita lui este suspectată că tăinuieşte unele lucruri, iar la locul crimei au fost găsite încă un set de urme de papuci. Marocanul a fost prins la Roma.

Cititi si – DEFINITIV: Suspectul dublei crime din Roua, arestat preventiv pentru 30 de zile

În primul rând, Ahmed Sami el-Bourkadi a justificat urmele de pantofi. Cei cu care se afla în Italia sunt asemănători cu urmele găsite în casa groazei, imobilul de pe Moara de Vânt unde au fost ucişi Youssef Ajniyah şi prietena acestuia, Vanesa Burlacu. El a precizat şi data când a mers la casa celor doi, iar acolo ar mai fi văzut şi pe alţi colegi, ba chiar vecini care ar fi observat persoane străine în zonă.

Cititi si: Avocata suspectului marocan: Doi bărbaţi ar fi fost văzuţi la locul crimei

„A fost dus la Parchet ca să se ia pantofii cu care s-a dus în Italia, întrucât sunt marca Pull&Bear. Dânsul spune că nu a folosit aceşti pantofi la locul faptei, că nu s-a dus cu ei, pur şi simplu este o coincidenţă. La locul faptei au fost găsite două tipuri de urme, numai că s-a vorbit doar de aceşti pantofi Pull&Bear. Este o marcă de pantofi foarte comună, nu înseamnă că pantofii pe care îi avea inculpatul ar fi fost neapărat cei cu care s-a mers ulterior la locul faptei. Bineînţeles, pantofii vor fi reţinuţi. Dacă sunt urme pe ei, se vor găsi, se va stabili profilul ADN şi aşa mai departe”, a precizat Raluca Andrei, avocatul tânărului.

Tânărul ar fi mers de mai multe ori la locuinţa închiriată de colegii lui cu data de 1 noiembrie. „Pe data de 9 a mers pentru a-şi lua un halat medical care îi trebuia pentru facultate şi pe care i-l împrumutase lui Youssef cu o zi înainte. Au fost colegi la facultate, au fost prieteni. S-au văzut pe data de 8, a explicat şi în ce împrejurare a mers pe data de 9, a explicat că a mers şi pe data de 10. A spus că a auzit voci acolo, la locaţia respectivă, a bătut de câteva ori la uşă şi a plecat. El a declarat faptul că în casă au mai fost doi bărbaţi în vârstă de 25-26 de ani, iar acest lucru este susţinut şi de una dintre vecine. Ba chiar, într-o declaraţie pe care a dat-o, o vecină a susţinut faptul că în seara respectivă, când a venit acasă, a văzut un tânăr cu înălţimea de 1,75-1,95 metri, de constituţie slabă, cu păr relativ lung, tuns «castron». În momentul în care tânărul s-a simţit observat, s-a îndepărtat de la locul respectiv. Deci, se pare, din declaraţiile vecinilor, că au mai fost şi alte persoane”, a adăugat avocatul.

S-ar fi lovit la mână într-un grilaj de la casa unde locuiau victimele

Marocanul a justificat şi schimbarea înfăţişării: camerele de supraveghere de pe Aeroportul Iaşi l-au surprins cu barbă lungă, iar în Italia, acesta s-a bărbierit. De asemenea, acesta a explicat rana de la mâna dreaptă.

Cititi si: Crima de la Roua: Suspectul marocan, faţă în faţă cu anchetatorii. Cedează?

„Această schimbare s-a produs în Italia. Dumnealui a vrut să se pregătească pentru excursie încă de când era în România, a încercat să-şi facă programare la un salon, dar din cauza cursurilor, a programului de la facultate, nu a mai apucat să facă acest lucru. Ghinionul face că s-a suprapus cu această excursie pe care o avea rezervată de aproape o lună de zile. A spus că, în proximitatea locuinţei victimei, când a coborât din taxi, din cauză că ninsese şi era alunecos, a căzut de trei ori. La un moment dat, acolo ar fi un grilaj în laterala proprietăţii unde locuia victima, s-ar fi lovit la mână în acel grilaj. În momentul respectiv, interesul lui era să primească îngrijiri medicale. Pentru că se lovise într-un fier şi exista riscul de tetanos, prietena lui i-a zis să meargă la spital şi s-au dus. Dacă te ştiai vinovat de aşa ceva, n-ai fi defilat în faţa medicilor, ştiind că tocmai ai venit de la o faptă atât de cumplită. Cred că nu s-ar fi dus la spital dacă era vinovat”, a subliniat Raluca Andrei.

Cititi si: Tatăl fetei ucise în crima Roua, venit la Tribunal să-l vadă pe marocanul suspect. ”Vreau să aflu de ce mi-a fost omorât singurul copil

Aceasta a adăugat că poliţiştii au descoperit încă un set de urme în casă, însă nu se ştie ale cui aparţin. Cert este că anchetatorii cazului suspectează şi pe iubita tânărului că ar tăinui anumite lucruri. „Mai sunt o pereche de pantofi şi o pereche de urme, despre care nu s-a dat nimic publicităţii. Teoretic ar trebui să mai fie şi alţi suspecţi, dar deocamdată nu s-a mai precizat nimic despre alte persoane. Iubita lui este suspectată pentru favorizarea făptuitorului. Asta înseamnă că ulterior este posibil să fi cunoscut anumite aspecte şi, cu toate acedstea, să-l fi ajutat să disimuleze, să ascundă”, a completat avocatul. 

Cititi si: Marocanul suspect de dubla crimă din complexul Roua a fost adus la Iaşi

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii