Hoţul s-a chinuit cu un seif o noapte întreagă. Într-o pauză s-a dus cu taxi după cafea. A gasit doar 364 lei

sâmbătă, 13 august 2022, 01:50
3 MIN
 Hoţul s-a chinuit cu un seif o noapte întreagă. Într-o pauză s-a dus cu taxi după cafea. A gasit doar 364 lei

Un hoţ a muncit o noapte întreagă pentru a sparge seiful unei societăţi comerciale. Nefiind deranjat de nimeni, şi-a permis să ia şi pauze pentru a frunzări Facebook-ul sau pentru a ieşi după o cafea. Munca nu i-a adus un câştig material important, dar i-a garantat o condamnare cu executare.

Proaspăt devenit major, Sebastian Necoară fusese eliberat la sfârşitul lunii martie din Centrul de Reeducare Târgu Ocna, unde ispăşise o condamnare pentru furt. Reeducarea a reprezentat în cazul lui Nicoară un eşec. Timp de o lună, a locuit în casa tatălui său din Verşeni. Pe 5 mai, a mers la Paşcani. În jurul orei 21.00, a fost surprins de poliţiştii locali pe când rupea florile de pe un spaţiu verde şi a fost amendat contravenţional. Nu s-a arătat foarte afectat de aceasta, petrecându-şi următoarele trei ore în compania unor prieteni. La o jumătate de oră după miezul nopţii, s-a hotărât să comită o spargere pentru a face rost de bani.

Aflat în zona „din vale” a municipiului Paşcani, a luat din curtea unei şcoli o rangă metalică. Cu aceasta, a forţat uşa unei săli de fitness din apropiere. Odată intrat, a început să caute bani şi bunuri cu valoare mare. Dintr-un fişet metalic a scos un set de şurubelniţe şi un cleşte mops pe care voia să le folosească pentru spargerea seifului. S-a apucat de treabă, dar seiful a rezistat. Obosit, Necoară a deschis calculatorul firmei, intrând pe contul său de Facebook. A mai încercat o dată să spargă seiful, tot fără succes. A făcut o nouă pauză, chemând un taxi şi mergând la o benzinărie pentru a-şi cumpăra o cafea. S-a întors cu cafeaua, şi-a aprins o ţigară, a intrat din nou pe Facebook, iar din când în când mai încerca să forţeze sistemul de închidere al seifului. A reuşit să-l deschidă în jurul orei 5.30, găsind în interior 364 de lei. A mai luat din firmă două doze de energizant şi două batoane proteice. Banii i-a cheltuit rapid.

Identificarea hoţului a fost o formalitate. Camerele video din sediul firmei înregistraseră toată activitatea lui Necoară, iar acesta a fost recunoscut de poliţiştii locali care îl amendaseră. Ca urmare, tânărul a fost trimis în judecată pentru furt calificat. În cursul urmăririi penale, el şi-a recunoscut şi regretat fapta, ceea ce însă nu l-a ajutat prea mult. Magistraţii Judecătoriei Paşcani au apreciat că scopul pedepsei poate fi atins doar prin privare efectivă de libertate, ei decizând să-l condamne la un an şi jumătate de închisoare, cu executarea în regim de detenţie. El va trebui să plătească sălii de fitness şi suma de 997 lei, reprezentând banii furaţi şi pagubele produse. Sentinţa a fost atacată de Necoară cu apel, dosarul urmând să fie reanalizat în octombrie.

 

 

Comentarii