Iată-l pe cel mai gogoman hoţ din judeţ! S-a tot dat de gol în fața păgubiților
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Iată-l pe cel mai gogoman hoţ din judeţ! S-a tot dat de gol în fața păgubiților

GALERIE
telefon bibicleta
  • telefon bibicleta
- +

Un sătean din Lespezi poate candida cu şanse reale de succes la titlul de cel mai neinspirat tâlhar din judeţ. Într-o seară, a încercat să-l jefuiască tocmai pe cel în casa căruia băuse în timpul zilei, fiind recunoscut imediat după haine. Altădată, l-a jefuit chiar pe cel pe care îl luase în căruţă să-l ducă acasă, fiind din nou recunoscut cu uşurinţă. Cunoscut în sat ca poamă bună, bărbatul ar putea petrece aproape 5 ani în spatele gratiilor.

Pe 1 februarie 2018, Ioan Onişor a fost solicitat să transporte un pachet până la V.C. După predarea bagajului, V.C. l-a omenit cu un pahar de vin, ocazie cu care Onişor a observat ce mai are omul prin ogradă. Pe seară, beat fiind, Onişor s-a gândit să fure ceva de la cel care-l omenise. A sărit gardul în ograda unui vecin de-al acestuia. De acolo a luat un uscător de rufe pe care l-a pus lângă gardul lui V.C., pe care l-a escaladat. S-a îndreptat spre coteţ, de unde a furat patru iepuri şi un cocoş, pe care i-a băgat într-un sac de rafie. A încercat să plece, dar a fost observat din locuinţă de familia lui V.C. Urmărit de păgubiţi, Onişor a aruncat prada peste gard şi a sărit, dar a trebuit să fugă fără sac. Păgubitul l-a recunoscut după haine, întrucât nu şi le schimbase. În plus, vecinul în curtea căruia sărise iniţial avea instalate camere video, aşa că identificarea hoţului nu a pus probleme.

Până la finalizarea rechizitoriului, în noiembrie 2019, Onişor a mai avut timp de încă o faptă. M.M. venise de dimineaţă în Lespezi pentru a face cumpărături. A trecut şi pe la un praznic, ajungând în stare de ebrietate. În jurul orei 15, a fost sunat de fiica sa, pe care a asigurat-o că tocmai avea de gând să vină casă. A plecat pe lângă bicicletă, spre satul vecin, Dumbrava, unde locuia. A fost ajuns din urmă de căruţa lui Onişor. Acesta i-a propus să urce, că-l duce el acasă. Au urcat bagajele şi bicicleta în atelaj, continuându-şi drumul spre Dumbrava. Pe drum, fata lui M.M. l-a sunat din nou, bărbatul confirmându-i că e pe drum, urmând să ajungă acasă în 10 minute. Drumul însă s-a prelungit. Cei doi au oprit întâi la un prieten al lui M.M., cu care acesta voia să schimbe o vorbă. Continuându-şi drumul, Onişor a cerut să fie plătit. M.M. l-a asigurat că-i dă şi bani şi ceva de băut imediat ce ajung la destinaţie. Răspunsul nu l-a mulţumit pe Onişor, care l-a bătut crunt pe pasager, până l-a adus în stare de inconştienţă. L-a aruncat din căruţă în preajma bisericii din Dumbrava, nu înainte de a-i lua telefonul şi portofelul, în care avea actele şi 70 de lei. Actele le-a aruncat peste gardul bisericii.

După câteva minute, fiica lui M.M., îngrijorată că era aproape ora 19 iar tatăl său nu răspundea, l-a sunat din nou. Onişor a răspuns, spunând nonşalant că are telefonul de doi ani de zile. Când fata i-a spus că nu e telefonul lui, că l-a furat de la M.M., Onişor a înjurat-o şi a închis. Fata a sunat din nou, de mai multe ori, Onişor respingând apelul de aproape fiecare dată. A răspuns, din greşeală, tocmai când discuta cu un localnic, încercând să-i vândă bicicleta lui M.M. Tranzacţia nu a reuşit, întrucât săteanul îl ştia pe Onişor de cal breaz şi i s-a părut suspect faptul că acesta căra o bicicletă cu căruţa. Până la urmă, tâlharul avea să lase bicicleta rezemată de un gard, cu telefonul pe portbagaj. Ştersese amprentele, dar identificarea lui nu a fost nici acum prea dificilă: fusese văzut de mulţi oameni împreună cu M.M.

Audiat ca suspect, Onişor a negat comiterea faptelor, nereuşind să-i convingă însă pe anchetatori. A fost trimis în judecată pentru furt calificat şi tâlhărie calificată, fiind găsit vinovat de ambele fapte. Magistraţii Judecătoriei Paşcani l-au condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare, ca şi la plata a 6.000 de lei ca daune morale către M.M. În proces, V.C. nu s-a constituit ca parte civilă, considerând că recuperarea iepurilor şi a cocoşului este suficientă. Tâlharul a atacat sentinţa, Curtea de Apel luând ieri în discuţie cazul.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iluzii guvernamentale

Lucian DÎRDALA

Iluzii guvernamentale

Aparent, desemnarea domnului Cioloş a fost un gest politic inutil, de natură a consuma în zadar timp şi energie. În realitate, ea a avut rolul de a oferi partidelor din fostul arc guvernamental ceva mai mult timp de gândire şi, în special pentru PNL, de decantare a opţiunilor pe termen mediu.

Filmuletul zilei

opinii

Un model discret, iradiant...

Florin CÎNTIC

Un model discret, iradiant...

Zilele trecute l-am sărbătorit pe Alexandru Zub la Mănăstirea Văratic, loc de reflecţie şi ospitalitate pentru multe figuri emblematice ale culturii noastre contemporane. Cum Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei, face pentru marele istoric mai mult decât Academia şi autorităţile locale la un loc, aş vrea, ca modestă reverenţă, să readuc în faţa cititorilor un text revelator pentru efigia lui Al. Zub, model cultural şi uman pentru mulţi dintre noi, un partener de dialog exemplar, ieri şi azi.

Serafima

Radu PĂRPĂUȚĂ

Serafima

Serafima nu amintea deloc în înfăţişare de un serafim. Nu ştiu la ce s-o fi gândit maică-sa, când i-a dat acest nume - Serafima, poate originea ei basarabenească s-o fi condus spre acest nume, căci numele se întâlneşte la ruşi. Nu găsesc decât explicaţia că, nu-i aşa, orice gâscă îşi visează puii lebede. 

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Alex VASILIU

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Tinerii participanţi la Concursul de cânt vocal organizat la Paris în paralel cu festivalul Rencontres Internationales Georges Enesco au avut de demonstrat pregătirea în trei domenii muzicale: aria de operă clasică sau romantică, aria sau liedul modern şi liedul compus de George Enescu. Sunt experienţe muzicale ce le-au deschis deja, unora, calea spre scenele de spectacol, de recital, având în vedere cerinţele teatrelor lirice şi oportunităţile înregistrării pe disc a unor programe inedite. 

pulspulspuls

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Vorbeam ieri aicea despre cum de s-a făcut şi s-au aranjat cărţile politicii încât dipotata Monika de la Iaşi a luat faţa în partid, la nominalizarea ca menistru al digitalizării, unora mai bine înfipţi ca ea pe lângă şefi. 

Caricatura zilei

Suspiciune...

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.