În atenţia părinţilor de copii cu probleme de vorbire: eveniment de promovare a terapiilor logopedice timpurii organizat de CJRAE Iaşi

luni, 04 martie 2024, 23:11
1 MIN
 În atenţia părinţilor de copii cu probleme de vorbire: eveniment de promovare a terapiilor logopedice timpurii organizat de CJRAE Iaşi

Cu ocazia Zilei Europene a vorbirii şi a terapiilor de limbaj, Centrul Logopedic Interşcolar (CLI) din cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) din Iaşi organizează conferinţa „Perspective şi abordări multidisciplinare în practica logopedică”. Evenimentul de deschidere a conferinţei are loc miercuri, 6 martie, de la ora 13:30, la sediul CJRAE.

„Evenimentul constituie un context de evidenţiere a importanţei intervenţiei logopedice timpurii, de promovare a rolului profesorului logoped în cadrul echipei multidisciplinare şi de împărtăşire a practicilor terapeutice de succes”, au precizat organizatorii în comunicatul de presă transmis.

La evenimentului desfăşurat în perioada 6-7 martie, participanţii vor avea oportunitatea de a lua parte la diverse acţiuni menite să sublinieze importanţa terapiei logopedice şi a intervenţiei timpurii. Printre acestea se numără atelierul de lucru „Angajabilitatea absolvenţilor în domeniul terapiei logopedice. Dialoguri mentori-studenţi”, atelierul de lucru „Triada unei intervenţii terapeutice de succes – copil – părinte – logoped”, atelierul de lucru „Povestea mea de succes din cabinetul logopedic” şi evenimentul de promovare a resurselor educaţionale elaborate în cadrul echipei multidisciplinare. Ateliere vor fi susţinute de profesorii logopezi din cadrul CJRAE – CLI Iaşi, alături de autorii de lucrări de specialitate, ghiduri practice şi broşuri informative din domeniul logopedic.

Printre participanţi la eveniment vor fi reprezentanţi ai mediului academic, ai Inspectoratului Şcolar, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţiei Copilului Iaşi şi organizaţiilor nonguvernamentale, dar şi studenţi din domeniul psihopedagogic.

Comentarii