anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 08.08.2020

Începe admiterea în universităţile ieşene. De azi, la USAMV şi TUIASI

GALERIE
admitere
  • admitere
- +

De astăzi, începe la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu“ de la Brad admiterea pentru programele de master, care se va încheia pe 19 iulie în cazul în care actele vor fi depuse la sediul facultăţii şi pe 17 iulie dacă se va folosi modulul de înscriere online. Absolvenţii de facultate au la dispoziţie 555 de locuri, dintre care 440 sunt locuri la buget.

Admiterea candidaţilor la studiile universitare de masterat se face prin concurs, criteriile de departajare fiind proba de interviu la sediul universităţii sau online, cu aprecierea prin „admis“ sau „respins“ şi rezultatele obţinute la examenul de finalizare a studiilor de licenţă. Reamintim că USAMV Iaşi a luat decizia să elimine anul acesta taxa de înscriere pentru programele de studii la licenţă şi la master.

În ceea ce priveşte strict studiile de masterat, acestea au o durată de patru semestre, integrează mai multe domenii de specializare şi urmăresc aprofundarea sau extinderea competenţelor în acest domenii. Masteratul se încheie cu o disertaţie în baza căreia, după promovare, absolvenţii primesc „diploma de master“.

„Un candidat poate participa concomitent la concurs pentru admiterea la mai multe masterate din aceeaşi instituţie sau din instituţii diferite de învăţământ superior, în condiţiile stabilite de Senatul Universităţii, dar poate fi admis la o singură specializare pe locuri subvenţionate de la bugetul de stat“, a declarat prof.dr. Costel Samuil, prorector responsabil cu activitatea didactică la USAMV Iaşi.

În ceea ce priveşte admiterea la studiile de licenţă, înscrierea este programată pentru perioada 13 - 24 iulie. Numărul total de locuri aprobat de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării pentru absolvenţii de liceu este de 955, dintre care 650 locuri sunt cu finanţare de la buget, iar 305 locuri sunt cu taxă.

De săptămâna aceasta, va începe admiterea şi la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi, astăzi, 6 iulie, la Facultatea de Automaticăşi Calculatoare, şi de miercuri, 8 iulie, la celelalte facultăţi.

Începând cu data de 13 iulie şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi începe procedura de înscriere pentru viitorii studenţi, în timp ce la Medicină cei care vor să susţină examenul scris pot să se înscrie deja pe o platformă care le este pusă la dispoziţie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un sezon de ducă-se pe pustii

Nicolae GRECU

Un sezon de ducă-se pe pustii

Bine că ne-a mers: bine că a câştigat CFR campionatul după un meci tranşat fără comentarii, bine că a promovat cine trebuie, bine că lobby-ul, uneori deşănţat, pentru salvarea lui Dinamo, a dus la soluţia solomonică destinată a linişti pe toată lumea. Şi bine că a scăpat şi Iaşul de coşmar.

Filmuletul zilei

opinii

Remanenţe protocroniste în înţelegerea unor momente importante din istoria creştinismului românesc (IV)*

Eugen MUNTEANU

Remanenţe protocroniste în înţelegerea unor momente importante din istoria creştinismului românesc (IV)*

Se argumentează în continuare necesitatea de a face distincţie între declararea de către Sfântul Sinod a Sfântului Andrei drept patron al României şi realitatea istorică a faptului că „cel dintâi chemat” dintre apostolii lui Iisus Hristos a predicat în Scythia (Dobrogea actuală), cu mai multe secole înainte ca poporul român să se fi format ca atare.

Greyhound - un film pe care-l aşteptam de la Tom Hanks (II)

pr. Constantin STURZU

Greyhound - un film pe care-l aşteptam de la Tom Hanks (II)

În această a doua parte a articolului vom sonda alte câteva elemente ale filmului ce au corespondent în viaţa duhovnicească. Convoiul de nave care pleacă din Statele Unite spre Marea Britanie trece prin trei zone. 

O călătorie ratată

Alexandru CĂLINESCU

O călătorie ratată

Frumoase sunt, în schimb, ilustraţiile, cărţi poştale aflate în colecţia autorului. Altfel, încercarea lui Radu Mârza de a ne fi ghid într-o călătorie care se anunţa promiţătoare este un eşec. Am dus-o până la capăt din obligaţie profesională: mărturisesc însă că am fost tentat să cobor la prima staţie.

pulspulspuls

Hopaa: cine-i musiu?

Hopaa: cine-i musiu?

Pe personagiul din prim plan, din ce am văzut, au avut grijă colegii noştri să vi-l prezinte: figurează în dosarul imobiliarilor de la DIICOT ca omul ce făcea legătura dintre imobiliari şi cei cu ştampila din premărie. 

Caricatura zilei

Degustare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.