Invitație de participare la consultarea pentru asigurarea securității alimentare românești și salvarea agriculturii ieșene (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 06.08.2021

Comunicat de presă

Invitație de participare la consultarea pentru asigurarea securității alimentare românești și salvarea agriculturii ieșene (P)

GALERIE
toma vasile
  • toma vasile
- +

Pandemia ne-a arătat tuturor cât de importantă este la nivel european și mondial securitatea alimentară și cât este de urgent ca fiecare stat să facă o prioritate din crearea unui sistem real și funcțional de securitate alimentară.

În acest moment, la nivelul Uniunii Europene, una dintre preocupările și politicile majore constă în concretizarea conceptului de durabilitate la toate nivelurile societății, iar una dintre cele mai importante componente este cea privitoare la promovarea agriculturii și a sistemelor alimentare durabile, ca parte vitală a asigurării securității alimentare. La nivelul fiecărui stat membru și per ansamblu la nivelul Uniunii.

Tocmai de aceea, Comisia Europeană consideră ca fiind mai mult decât oportună testarea opțiunilor față de potențialul efect al standardelor de comercializare a produselor agricole în creșterea ofertei de produse durabile și, implicit, a revizuirii legislației actuale și lansează  în acest sens o consultare publică.

Scopul acestei consultări este acela al colectării din partea fiecărui stat membru a punctelor de vedere privitoare la opțiunile politice care să poată conduce la revizuirea standardelor europene de comercializare a produselor agricole, anunțată în cadrul Strategiei ”De la fermă la consumator”.

Consultarea este deschisă în perioada 8 iunie - 31 august 2021 și se adresează tuturor celor direct vizați. Personal, mă voi implica cu tot ce pot în această consultare și îi invit alături de mine pe toți reprezentanții lanțului agricol și alimentar vizați din județul Iași și din întreaga țară.

Agricultura românească este în colaps din cauza lipsei oricăror măsuri minimale de sprijin. Securitatea alimentară românească este un concept iluzoriu, care, în loc să reprezinte un subiect strategic național, este privit cu același mare dezinteres și iresponsabilitate ca și tot ceea ce înseamnă agricultura și lanțul alimentar și de aprovizionare care decurge de aici în ciuda preocupării, politicilor și finanțărilor europene care ne stau la dispoziție!

Ca de obicei, actualul Guvern este fie în stare de prostație, fie mereu în întârziere, fie într-o mare nepăsare.

Consider că demersul Comisiei Europene este unul extrem de util și ne poate ajuta atât timp cât noi alegem să ne ajutăm prin implicarea în această consultare la care vă invit să participăm împreună, motiv pentru care, vă supun atenției constituirea unui grup de lucru la care vă puteți alătura prin intermediul adresei de mail: deputat.vasiletoma.iasi@gmail.com.

Vasile TOMA

Deputat de Iași

Secretarul Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Harvard

Radu POPESCU

Harvard

Cu siguranţă, noua guvernare de peste Prut va avea parte şi de greşeli, nimeni nu crede că totul va fi perfect din prima zi. Însă noii lideri de la Chişinău vor trebui să dea dovadă de maturitate pentru a reacţiona la erori aşa cum se cuvine. Munca nu va fi uşoară, sistemul lui Plahotniuc şi Dodon, chiar dacă învins, nu va dispărea de bunăvoie.

Filmuletul zilei

opinii

Impostorii

Alexandru CĂLINESCU

Impostorii

Problema e că pe principiul: „ne-am câştigat dreptul de a vorbi liber” circulă o sumedenie de aberaţii, mistificări, minciuni grosolane. Da, eşti astăzi liber să susţii că pământul e plat sau că atentatele din 11 septembrie 2001 au fost o înşelătorie pusă la cale de CIA. Dacă eşti sărac cu duhul, dai crezare acestor tâmpenii; la fel, dacă vezi peste tot conspiraţii şi comploturi.

De ce avem nevoie să ştim ce fac absolvenţii

George PLEȘU

De ce avem nevoie să ştim ce fac absolvenţii

În lumea anglo-saxonă, dar nu numai, expoziţiile de diplomă sunt evenimente extrem de importante, atât în viaţa studenţilor, cât şi a comunităţilor din care fac parte şi a industriilor creative în general. Fie că vorbim de studiile de licenţă sau de master, expoziţia absolvenţilor universităţilor de artă (de la pictură la design, de la fotografie la fashion şi de la grafică la sculptură) reprezintă o ocazie unică pentru aceştia de a căpăta vizibilitate printre cei care lucrează în lumea artei. Curatori, teoreticieni, alţi artişti, directori de galerii şi muzee, oameni de afaceri sau posibili angajatori vizitează expoziţiile de diplomă ca parte a cercetării lor asupra artiştilor cu care ar putea dori să lucreze în viitor.

„Diversitatea” - tăvălug?!

Nicolae CREŢU

„Diversitatea” - tăvălug?!

Au fost câteva zile de destul de zgomotoasă agitaţie jurnalistică, mediatică, stârnită de tema „fierbinte” a educaţiei sexuale, neapărat de introdus, cel puţin după unii, ei da, de urgenţă, chiar heirupist, şi în şcolile din România. 

pulspulspuls

Susţineri politice cu parandărăt la lliberali. E de bine sau de rău pentru Alexe şi Chirica?

Susţineri politice cu parandărăt la lliberali. E de bine sau de rău pentru Alexe şi Chirica?

Veşti noi pe azi, venite cu trenul de noapte (ăla încă nescos din listă) de la Bucureşti, stimaţi cetitori de la Iaşi. Zice-se prin capitală căci apele s-au cam aşezat la vârful PNL, şi că premierul Florin Cîţu are acum prima şansă. 

Caricatura zilei

Vecina bronzată 2

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.