anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

sambata, 21.05.2022

Comunicat de presă

Invitație de participare la consultarea pentru asigurarea securității alimentare românești și salvarea agriculturii ieșene (P)

GALERIE
toma vasile
 • toma vasile
- +

Pandemia ne-a arătat tuturor cât de importantă este la nivel european și mondial securitatea alimentară și cât este de urgent ca fiecare stat să facă o prioritate din crearea unui sistem real și funcțional de securitate alimentară.

În acest moment, la nivelul Uniunii Europene, una dintre preocupările și politicile majore constă în concretizarea conceptului de durabilitate la toate nivelurile societății, iar una dintre cele mai importante componente este cea privitoare la promovarea agriculturii și a sistemelor alimentare durabile, ca parte vitală a asigurării securității alimentare. La nivelul fiecărui stat membru și per ansamblu la nivelul Uniunii.

Tocmai de aceea, Comisia Europeană consideră ca fiind mai mult decât oportună testarea opțiunilor față de potențialul efect al standardelor de comercializare a produselor agricole în creșterea ofertei de produse durabile și, implicit, a revizuirii legislației actuale și lansează  în acest sens o consultare publică.

Scopul acestei consultări este acela al colectării din partea fiecărui stat membru a punctelor de vedere privitoare la opțiunile politice care să poată conduce la revizuirea standardelor europene de comercializare a produselor agricole, anunțată în cadrul Strategiei ”De la fermă la consumator”.

Consultarea este deschisă în perioada 8 iunie - 31 august 2021 și se adresează tuturor celor direct vizați. Personal, mă voi implica cu tot ce pot în această consultare și îi invit alături de mine pe toți reprezentanții lanțului agricol și alimentar vizați din județul Iași și din întreaga țară.

Agricultura românească este în colaps din cauza lipsei oricăror măsuri minimale de sprijin. Securitatea alimentară românească este un concept iluzoriu, care, în loc să reprezinte un subiect strategic național, este privit cu același mare dezinteres și iresponsabilitate ca și tot ceea ce înseamnă agricultura și lanțul alimentar și de aprovizionare care decurge de aici în ciuda preocupării, politicilor și finanțărilor europene care ne stau la dispoziție!

Ca de obicei, actualul Guvern este fie în stare de prostație, fie mereu în întârziere, fie într-o mare nepăsare.

Consider că demersul Comisiei Europene este unul extrem de util și ne poate ajuta atât timp cât noi alegem să ne ajutăm prin implicarea în această consultare la care vă invit să participăm împreună, motiv pentru care, vă supun atenției constituirea unui grup de lucru la care vă puteți alătura prin intermediul adresei de mail: deputat.vasiletoma.iasi@gmail.com.

Vasile TOMA

Deputat de Iași

Secretarul Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de AUR şi sporturile

Nicolae GRECU

Generaţia de AUR şi sporturile

Stimaţi iubitori de fotbal şi sporturi din spaţiul carpato-danubian-pontic, realizăm acum că noi, condeierii, pixarii şi tastatorii în domeniu am greşit în masă în aprecierile noastre.

opinii

Creşterea oraşului

arh. Ionel OANCEA

Creşterea oraşului

După reculul din anii postcomunişti, când falimentul industriei ieşene a distrus zeci de mii de locuri de muncă, dezvoltarea Iaşului a fost previzibilă. În fapt este marele pol de atracţie al regiunii Nord-Est şi unul dintre cele mai mari din ţară.

Lumina de la capătul Luminiţei

pr. Constantin STURZU

Lumina de la capătul Luminiţei

Aşa cum ni se relatează în pericopa evanghelică ce se citeşte mâine în bisericile ortodoxe (de la Ioan 4, 5-42), Iisus are un dialog deloc comod cu o femeie ce venise să scoată apă de la o fântână din Samaria, de lângă cetatea Sihar, acolo unde Domnul, ostenit de călătorie, se aşezase în aşteptarea ucenicilor plecaţi să cumpere de mâncare.

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (IV)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (IV)*

Articolul se referă pe scurt la apariţia componentei romanice a conştiinţei inaţionale a românilor.

pulspulspuls

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

PULS

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

Auzim prin zona băieţilor de la cumătrie că e mare agitaţie în zona acestora, cu tot sprijinul indirect de care beneficiază ei dinspre palatul cel roznovan, pe motiv că sunt prea şuntaţi de concurenţa pe bune care vine dinafara Iaşului cu bani tot mai mulţi de investit în cartiere întregi de blocuri.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.