ISJ, partener într-un proiect transnaţional în domeniul energetic
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

vineri, 21.01.2022

ISJ, partener într-un proiect transnaţional în domeniul energetic

GALERIE
isj iasi
 • isj iasi
- +

Doi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi au participat la finalul săptămânii trecute la cea de-a patra întâlnire transnaţională a proiectului de parteneriat strategic Erasmus+, „NetWork For Dynamic Actors Involved In The Transition Of Competences In The Energy Field Facing Learning ChallengeS In Europe” – WATT ELSE, întâlnire care a avut loc în Valencia, Spania.

Proiectul, în cadrul căruia ISJ Iaşi este partener, are drept scop compararea practicilor profesionale din sectorul local de industrie energetică, în acest mod doridu-se îmbogăţirea acestora.

„Obiectivele principale ale parteneriatului au în vedere patru categorii de entităţi. Astfel, pentru domeniul universitar, preuniversitar şi organizaţiile de training profesional, proiectul vizează identificarea oportunităţilor de angajare în domeniul energetic, atragerea tinerilor către această zonă profesională şi dezvoltarea competenţelor profesionale asociate, cu adaptarea lor la nevoile de pe piaţa forţei de muncă din acest sector. Pentru firme, proiectul are în vedere crearea unor legături între acestea în mediul academic şi, totodată, creşterea capacităţii acestora de a anticipa dinamica locurilor de muncă din domeniul energetic”, explică reprezentanţii ISJ Iaşi.

Practic, proiectul are drept scop atât pregătirea mediului de formare al viitorilor angajaţi, cadrele didactice înţelegând care sunt nevoile reale ale companiilor din domeniul energetic, iar reprezentanţii acestor firme pot să îşi gândească strategii pe baza predicţiilor dinamicii pieţei de muncă.

Activităţile proiectului se vor finaliza în aprilie 2022 cu elaborarea unei diagnoze a locurilor de muncă din domeniul energetic din fiecare regiune, completată de profilul competenţelor profesionale. Toate aceste rezultate vor fi prezentate în cadrul unei conferinţe la care vor participa reprezentanţi ai domeniului energetic din sectorul public şi privat, ai sindicatelor, universităţilor, mediului preuniversitar, precum şi ai organizaţiilor de formare profesională.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primarul Chirica şi limbajul de mahala

Toni HRIŢAC

Primarul Chirica şi limbajul de mahala

Duritatea de limbaj, libertatea indecentă în apreciere sunt arme politice, dar nu pot fi folosite împotriva unor persoane care nu fac politică. Chiar şi în retorica electorală o asemenea exprimare este de obicei apanajul unor extremişti. Faptul că primarul Iaşului le foloseşte este un derapaj care trebuie sancţionat.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul extremismului

Alexandru CĂLINESCU

Pericolul extremismului

Am întâlnit în ultima vreme mai multe luări de poziţie care atribuiau „intelectualilor” vina pentru ascensiunea extremei drepte. Care intelectuali?

Spaţiile pentru artă din Iaşi. O nouă galerie

George PLEȘU

Spaţiile pentru artă din Iaşi. O nouă galerie

Orice deschidere a unei noi galerii este un act de curaj care trebuie salutat şi sprijinit. O scenă cât mai efervescentă, care va căuta să scape de conservatorism şi provincialismul care au dominat mult prea multă vreme cultura ieşeană, şi care va dori să fie conectată la trendurile globale, va atrage atenţia şi asupra potenţialului creativ local şi va genera mai multe puncte de diseminare a artei contemporane şi educare a publicului.

Critica „de întâmpinare”?

Nicolae CREŢU

Critica „de întâmpinare”?

Nu se mai vorbeşte prea mult, de deja destul de multă vreme, despre o critică de întâmpinare. Ceea ce nu înseamnă, totuşi, că ea ar fi dispărut cu totul, poate, mult mai curând şi de înţeles într-o măsură, doar că a suferit, în noi „contexte”, nu puţine mutaţii, deformări, probabil şi pervertiri. Faţă de ce era ea cel mai adesea, deşi nu lipseau nici atunci simulacrele de „critică”, doar fardate cu aşa o etichetă indulgentă, sub regimul comunist şi controlul lui (nu numai cenzura) asupra activităţii editoriale.

pulspulspuls

Ce Harvard, ce Princeton, ce universităţi de top: uitaţi aicea diplomă, băbăeţ!

Ce Harvard, ce Princeton, ce universităţi de top: uitaţi aicea diplomă, băbăeţ!

Mişcare magistrală, de maestru emerit (nu spunem în ce anume) a rectorul de la „Cuza”, dom’ Tudorel, în aceste zile de plin scandal al pagiatului lucrării de doctorat a premierului Ciucă: a scos şi el la bătaie una din diplomele din sertar, şi nu una oarecare. 

Caricatura zilei

Din cauza Omicron, se lasă cu penalizări

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X