Judecătorii de la Curtea de Apel Iaşi l-au eliberat din arest pe controversatul Morel Bolea

miercuri, 16 noiembrie 2022, 16:05
2 MIN
 Judecătorii de la Curtea de Apel Iaşi l-au eliberat din arest pe controversatul Morel Bolea

Judecătorii ieşeni de la Curtea de Apel Iaşi au decis astăzi să-l elibereze din arest pe controversatul Morel Bolea, fondatorul Kasta Moreli şi al asociaţiei Eurodemos. El este acuzat de către procurorii ieşeni de pe lângă Înalta Curte de Casaţie si Justiţie-D.I.I.C.O.T. -Serviciul Teritorial Iaşi de de trafic de minori la capătul unei anchete care a durat aproape doi ani. 

Mai multe tinere, oficial manechine în cadrul Kasta Morrely, au reclamat procurorilor abuzurile şi umilinţele la care ar fi fost supuse de-a lungul anilor de către Bolea. Acesta ar fi profitat de ascendentul avut asupra fetelor, recrutate îndeosebi din familii dezorganizate sau cu probleme materiale, pentru a le transforma în adevărate sclave sexuale.

“Admite contestaţia formulată de inculpatul BOLEA MOREL împotriva încheierii judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi, nr. 314/JDL, din data de 10.11.2022, pronunţată în dosarul nr. 6066/99/2022, încheiere pe care o desfiinţează integral. Rejudecând cauza: În baza art. 204 alin. 12 Cod procedură penală, cu referire la art. 227 alin. 1 Cod procedură penală, respinge propunerea de arestare preventivă a inculpatului BOLEA MOREL, formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie si Justiţie-D.I.I.C.O.T. -Serviciul Teritorial Iaşi, în dosarul de urmărire penală nr. 46D/P/2021. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului arestat preventiv, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat, ocazionate de soluţionarea prezentei contestaţii vor rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată azi, 16.11.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată pe portal.just.ro.

„S-a dispus liberarea imediată a domnului Morel Bolea şi nu a a fost dispusă nicio măsură de control împotriva acestuia. Am susţinut în faţa instanţei ceea ce am spus de la bun început. Pe de o parte, nu există probe la dosar care să susţină o suspiciune cât de cât rezonabilă că domnul Morel Bolea a comis faptele de care este acuzat, iar pe de altă parte, încadrarea juridică a situaţiei este una absolut forţată şi care nu are nici în clin, nici în mânecă chiar cu faptele reţinute de procurorii. De această dată, cineva a fost mai atent”, a comentat avocatul Ciprian Mitoşeru.

Cititi si: Morel Bolea, după gratii pentru trafic de minori. Cum îl apără avocatul său

Cititi si: Morel Bolea a fost arestat! Mărturia sfâşietoare a unei fete care a trecut prin calvarul patronat de acesta

Comentarii