O sindrofie cu moţ

sâmbătă, 19 mai 2018, 01:50
2 MIN
 O sindrofie cu moţ

Că tot a început săptămâna europeană, haideţi să vă redăm aicea mai jos povestioara unui amic din Bucureşti, care a participat în direct la acest eveniment simandicos, că face toţi banii: «Două faze de la sindrofia dată de Iohannis la Cotroceni de ziua Europei. 1 – Ministrul analfabet funcţional al Economiei, Dănuţ Andruşcă, stătea singur cuc pe iarba, nu-l băga nimeni în seamă. S-a întâmplat să treacă prin dreptul lui Valer Dorneanu, şeful CCR. Andruşcă a sărit imediat, i-a strâns mâna şi i-a zâmbit tâmp. 

Pe faţa lui Dorneanu se putea citi uşor: „cine dracu mai e şi ăsta?“. Andruşcă îşi dă seama că Dorneanu habar nu are cine e el, cu toate că e ministru, şi, ca să salveze situaţia, se recomandă: „de la Neamţ“. Semn că demnitarul nostru a învăţat lecţia: azi poţi fi ministru, mâine nu, dar de la Neamţ rămâi toată viaţa. 2 – S-a nimerit sa ajung „în adiacentul domnului Dragnea“. Şi lângă Dragnea era şeful Curţii de conturi, unul Busuioc, care are o burtă cât jumătate de glob pământesc şi care transmite din oficiu foarte multă slugărnicie. Şi în timp ce Busuioc vorbea cu Dragnea, liderul PSD mesteca dintr-o pară, iar zeama i se scurgea pe sub mustaţă, frumos, manierat. Semn că e greu să scoţi chelnerul din om, chiar şi din al treilea om în stat. Despre cum mânca Daea sarmale nu vă mai povestesc…»

De astea ce mai ziceţi?

Iată pe astăzi, tot legat de săptămâna europeană, ca să fim tematici până la capăt, şi cele mai noi pălării cu care s-a afişat madama senatoare de Iaşi Iulia Scântei la evenimente simandicoase recente. Prima e în trico-lorul drapelului, a doua este cu fluturi. Hmm, ce să zicem şi noi acuma: sinceri să fim, parcă ştiam că fluturaşii nu stau pe la cap, ci pe la stomac… Dar, deh, te pui cu moda?

 

Comentarii