O tânără a murit, iar rudele se bat pe banii strânşi din donaţii pentru salvarea ei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

O tânără a murit, iar rudele se bat pe banii strânşi din donaţii pentru salvarea ei

GALERIE
sentinta
  • sentinta
- +

La 5 ani de la decesul unei tinere pentru salvarea căreia s-au mobilizat mii de oameni, rudele acesteia încă se ceartă pe banii rămaşi din donaţii. Judecătoria a dat un prim verdict în urmă cu doi ani. Tribunalul a modificat sentinţa zilele trecute, în urma apelului depus de tatăl fetei. Soarta banilor va fi stabilită la recurs.

O tânără de 31 de ani a fost diagnosticată în 2015 cu o tumoră pe creier. Intervenţiile chirurgicale nu au putut face altceva decât să încetinească temporar evoluţia bolii. Apelul public la ajutor făcut de Geanina Lisenchi a impresionat, iar oamenii i-au sărit în ajutor. În scurt timp au fost strânşi peste 60.000 de euro, suma necesară unei intervenţii chirurgicale în străinătate. În pofida acesteia, starea de sănătate a tinerei a continuat să se înrăutăţească. Geanina a fost luată în grijă de părinţi, tatăl tinerei fiind împuternicit să folosească banii rămaşi pentru îngrijirea sa. După decesul Geaninei, a început războiul, soţul tinerei cerând, în numele său şi al fetei sale, ca moştenitori, cei aproximativ 15.000 de euro rămaşi.

Bărbatul a afirmat, pe de o parte, că soţia sa nu mai avea discernământ atunci când şi-a împuternicit tatăl să folosească banii, iar pe de altă parte, că banii retraşi din contul Geaninei nu ar fi fost folosiţi pentru tratamentul acesteia. De cealaltă parte, tatăl fetei a apreciat că banii respectivi nu ar fi fost bani comuni ai soţilor, ci ar fi aparţinut exclusiv fiicei sale, soţul ei nefiind îndreptăţit să-i primească, pentru că s-ar aduce "atingere voinţei donatoarei".

Magistraţii Judecătoriei au respins aserţiunea că tânăra nu mai avea discernământ, mai ales că aceasta nu mai urma un tratament medicamentos, ci încerca unul naturist. Pe de altă parte, judecătorii au respins afirmaţia tatălui că ar fi folosit toţi banii pentru tratament, el neaducând nicio dovadă în acest sens. Sentinţa dată la Judecătorie a fost ca soţul tinerei să primească 3.770 euro şi 53.550 lei, reprezentând sume primite de tată în temeiul contractului de mandat.

Sentinţa a fost atacată de tată în apel. Tribunalul i-a admis parţial plângerea, reducând suma datorată. Aceasta a fost stabilită la 1.365 de euro şi 47.600 lei. Sentinţa dată joi poate fi încă atacată cu recurs.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pesedistul bun, pesedistul rău

Cătălin ONOFREI

Pesedistul bun, pesedistul rău

În viitor, se vor înmulţi cazurile în care înţeleptul Vasile se va contra cu ţăranul Marcel! 

Filmuletul zilei

opinii

Din ce în ce mai buni

Briscan ZARA

Din ce în ce mai buni

Ideea pensionării la 70 de ani mi se pare bună, însă doar ca idee, nu ca lege. Pentru că se ştie faptul că românii sunt extrem de buni la interpretarea oricărui text, fie el biblic, politic sau legislativ, şi vor fi în stare să scoată din asta ceva cu totul şi cu totul diferit decât ce s-a intenţionat, chiar pervers.

Glose la Eminescu

Nicolae TURTUREANU

Glose la Eminescu

* „E ochiul lui/ atotcuprinzător,/ scăldându-ne-n lumină/ preacurată.// Poeţi ce-au fost,/ poeţi ce au să vină,/ traşi pe a poeziei sale roată.”

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

Mihai DORIN

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

În vremea lui, Eminescu a fost de puţini înţeles, de unii iubit, de mulţi urât. Nimic nou sub soare. Să înţelegi un om care venea din adâncul timpului, de la „izvoarele veşnice” din care, vorba lui Iorga, se nutresc „naţiile şi secolele”, nu era la îndemână decât spiritelor alese. Iar acestea erau puţine, într-un timp anomic, în care regulile le făceau parvenţii, năimiţii, patrioţii de profesie, speculanţii „frazei”, adică ai vorbelor fără duh, învăţate pe de rost, pentru a camufla adevărul vieţii. Cronicarul acelui timp e perceput a fi Caragiale, întrucât râsu-plânsu are mai mare trecere decât tragicul eminescian. Cei doi se întâlnesc însă în pasiunea de a devoala adevărulşi a vitupera impostura.

pulspulspuls

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Of, of, că grele vremuri am mai ajuns să trăim la Iaşi, stimaţi telespectatori, încât iote că nu trec două zile şi iar ne năpădesc informaţiile pe surse toate una şi una despre dosarele mai marilor zilei, fie Mihăiţă, fie dom’ Costel. 

Caricatura zilei

City manager

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.