anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

O tânără a murit, iar rudele se bat pe banii strânşi din donaţii pentru salvarea ei

GALERIE
sentinta
 • sentinta
- +

La 5 ani de la decesul unei tinere pentru salvarea căreia s-au mobilizat mii de oameni, rudele acesteia încă se ceartă pe banii rămaşi din donaţii. Judecătoria a dat un prim verdict în urmă cu doi ani. Tribunalul a modificat sentinţa zilele trecute, în urma apelului depus de tatăl fetei. Soarta banilor va fi stabilită la recurs.

O tânără de 31 de ani a fost diagnosticată în 2015 cu o tumoră pe creier. Intervenţiile chirurgicale nu au putut face altceva decât să încetinească temporar evoluţia bolii. Apelul public la ajutor făcut de Geanina Lisenchi a impresionat, iar oamenii i-au sărit în ajutor. În scurt timp au fost strânşi peste 60.000 de euro, suma necesară unei intervenţii chirurgicale în străinătate. În pofida acesteia, starea de sănătate a tinerei a continuat să se înrăutăţească. Geanina a fost luată în grijă de părinţi, tatăl tinerei fiind împuternicit să folosească banii rămaşi pentru îngrijirea sa. După decesul Geaninei, a început războiul, soţul tinerei cerând, în numele său şi al fetei sale, ca moştenitori, cei aproximativ 15.000 de euro rămaşi.

Bărbatul a afirmat, pe de o parte, că soţia sa nu mai avea discernământ atunci când şi-a împuternicit tatăl să folosească banii, iar pe de altă parte, că banii retraşi din contul Geaninei nu ar fi fost folosiţi pentru tratamentul acesteia. De cealaltă parte, tatăl fetei a apreciat că banii respectivi nu ar fi fost bani comuni ai soţilor, ci ar fi aparţinut exclusiv fiicei sale, soţul ei nefiind îndreptăţit să-i primească, pentru că s-ar aduce "atingere voinţei donatoarei".

Magistraţii Judecătoriei au respins aserţiunea că tânăra nu mai avea discernământ, mai ales că aceasta nu mai urma un tratament medicamentos, ci încerca unul naturist. Pe de altă parte, judecătorii au respins afirmaţia tatălui că ar fi folosit toţi banii pentru tratament, el neaducând nicio dovadă în acest sens. Sentinţa dată la Judecătorie a fost ca soţul tinerei să primească 3.770 euro şi 53.550 lei, reprezentând sume primite de tată în temeiul contractului de mandat.

Sentinţa a fost atacată de tată în apel. Tribunalul i-a admis parţial plângerea, reducând suma datorată. Aceasta a fost stabilită la 1.365 de euro şi 47.600 lei. Sentinţa dată joi poate fi încă atacată cu recurs.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Într-un fel chiar şi Eurovisionul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Cântăreţul cântăreţilor

Briscan ZARA

Cântăreţul cântăreţilor

Era o situaţie aproape incredibilă. E ca şi cum ai accepta la un concert de operă pe cineva care nu are voce decât de cântat sub duş, doar că să primească şi acela un salariu, din milă, din compasiune sau vreun interes. De fapt nu cred că exagerez dacă zic că în asta constau de fapt eşecurile pe bandă rulantă din toate domeniile de activitate din această ţară: lipsa de profesionalism a oamenilor.

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Cristina DANILOV

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Avem o provocare imensă, tocmai conștientizăm că sinuciderea există, că este o situație care necesită intervenție urgentă, că depășește situația în care cineva vrea doar să atragă atenția. Am auzit pe cineva spunând „Hai să vorbim despre sinucidere ca să nu mai vorbim despre sinucideri”, așa că va trebui, că ne place sau nu, să vorbim despre asta.

Preşedintele îngrijorării noastre

Mihai DORIN

Preşedintele îngrijorării noastre

Trăim vremuri grele, războiul e la fruntarii, starea de sărăcie şi depresie a populaţiei se adânceşte, iar ca un blestem cu repetiţie, clasa politică a coborât la cel mai de jos nivel de competenţă din toată istoria noastră post-decembristă. 

pulspulspuls

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Stimaţi ieşeni, vă oferim pe astăzi un pasaj, unul mic dar tare interesant, din rechizitoriul care a dus la condamnarea la 10 ani a fostului premare de Bucureşti Sorin Oprescu. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X