Olimpicii ieşeni, premiaţi de minister. Iaşul, cele mai multe distincţii după capitală

sâmbătă, 22 decembrie 2018, 02:57
2 MIN
 Olimpicii ieşeni, premiaţi de minister. Iaşul, cele mai multe distincţii după capitală

16 olimpici ieşeni au fost premiaţi de Ministerul Educaţiei Naţionale, în noua Aulă a Universităţii Politehnice din Bucureşti, elevii fiind premiaţi pentru rezultatele obţinute la concursuri internaţionale în anul şcolar 2017-2018.

La această festivitate au fost acordate 255 de distincţii elevilor din 34 de judeţe ale ţării. După Bucureşti, Iaşul a primit cele mai multe distincţii în cadrul acestei festivităţi. Cei 16 elevi din Iaşi au făcut perfomanţă la diverse discipline de studiu, precum geografie, chimie, informatică, ştiinţe ale Pământului, astronomie şi astrofizică, neogreacă sau limbă rusă.

„Premierea olimpicilor noştri la nivel naţional este o recunoaştere a şcolii ieşene la scenă deschisă, o apreciere publică care vine de la Ministerul Educaţiei, apreciere care nu face decât să ne motiveze pe toţi, elevi şi profesori, să confirmăm în continuare“, a punctat prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş, inspector şcolar general în cadrul ISJ Iaşi.

Elevii premiaţi provin de la şase unităţi şcolare din judeţul Iaşi. De la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“ din Iaşi au primit premii şase elevi, de la Colegiul Naţional Iaşi au fost premiaţi trei elevi, iar de la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi“ Iaşi au fost premiaţi, de asemenea, trei elevi. De Liceul Teoretic de Informatică „Gr. Moisil“ Iaşi a fost premiat un elev, de la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Vasile Cel Mare“ din Iaşi a fost premiat un elev, la fel ca în cazul Colegiului Naţional „M. Eminescu“.

De asemenea, au fost premiaţi şi profesorii coordonatori Iancu Simona, Lesenciuc Mihaela, Gavrilescu Paula, Fiscutean Cornelia, Fiscutean Dorin, Preotu Adriana, Lăcătuşu Mărioara, Ouatu Andu Emilian, Gromic Zinaida, Tsavea Athina, Ţibu Mirela, Chiosea Silvia şi Arvanitaki Soultana.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii