Omul cu c**ie despre omul de paie: Lazăr versus Tudorel

marți, 18 septembrie 2018, 01:50
2 MIN
 Omul cu c**ie despre omul de paie: Lazăr versus Tudorel

Nu ne aparţine nouă titlul ăsta, ci unor amici din presa de la Bucureşti, dar trebuie să spunem că l-au folosit foarte pertinent şi la fix, în legătură cu o declaraţie dură a procurorului general al României, Augustin Lazăr, cam printre singurii şefi de parchete care se mai luptă cu cosa-nostra N’Dragneta, la adresa menistrului ieşean de care ne ruşinăm tot mai mult pe zi ce trece, Tudorel Toader.

„Cu acest discurs plin de ofense la adresa magistraturii în general, a Ministerului Public în special, actualul ministru al Justiţiei va intra în istoria tristă a justiţiei şi a politicii româneşti.

Discursul ne arată nivelul la care se află instituţia în holul căreia poate fi văzută zilnic statuia fondatorului Mihail Kogălniceanu, precum şi nivelul la care se doreşte a fi situată justiţia din România“, zice mister Lazăr. Jos pălăria, magistre! Nea Tudorele, matale poţi pune basca ‘napoi!

Alt om de paie ce se dă rotund pe asfalt

Şi tot despre oameni de paie, haideţi să mai râdem olecuţă şi de un altul mai de baltă, de aici de la Iaşi: paiaţa famigliei de politicieni din tată-n fiu Castanciu, căţeluşul O. Laika pus de protectorii lui şef la derecţiunea şuşălilor din Moldova.

Fost peremist ex-stalinist pe vremuri, la fel ca protectorii lui, iată de ce acuma căţeluşul latră printre ostreţele tuturor gardurilor ieşene, ba chiar şi la buhaiul şantajist Ghihocel la gazeta care mai an îl scuipa între ochi, că ce mare realizare a făcut el ca şef acolo, moment istoric, ce mai deal-vale, că a servit o licitaţiune de vreo 17 milioane de iepuroi unei firme de stat chinezeşti, care să ne repare şuşălile.

Băi, ţâcă, leafa aia a ta babană cât toate pensiile de CAP ale unui sfert de judeţ e posibilă nu numai pentru că te-a pus famiglia acolo şef, ci şi că ne-am integrat cu toţii în Ioropa, nu în China sau în URSS, unde tot visezi! Aşa că ia fă rapid un stânga-mprejur şi ‘nainte fuga marş, cu tot cu buhai în braţe!

Asta, aşa, pănă nu ne vine cheful să vedem cât te-a costat, din banii derecţiei, preteneala asta după scuipaţi cu Ghihocel…

PS: Dar de unde şi până unde cade contractul ăsta de la Iaşi cu chinezii? Iaca ce spunea Dragnea acuma câteva luni, după ce s-a întâlnit cu nişte firme de acolo:

„China reprezintă un partener de nădejde pentru Europa, iar eu consider că Europa Centrală şi de Est reprezintă poarta cooperării economice şi comerciale dintre cele două continente cu cei doi piloni importanţi ai săi, China, pe de o parte şi UE, de cealaltă parte“.

Apoi ceva despre „valorificarea oportunităţilor de colaborare în domenii nou identificate în raporturile bilaterale, precum cel al transporturilor, al infrastructurii medicale sau turistice“. Ei, se cam leagă, nu-i aşa?

Comentarii