Pompierul din Botoşani Iulian Rotariu a câştigat ultramaratonul “Ultra Africa Race”

joi, 14 noiembrie 2019, 22:40
1 MIN
 Pompierul din Botoşani Iulian Rotariu a câştigat ultramaratonul “Ultra Africa Race”

Pompierul Iulian Rotariu din Botoşani a câştigat ultramaratonul “Ultra Africa Race” Mozambic, el parcurgând cei 220 de kilometri în cinci etape.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, Iulian Rotariu a terminat pe primul loc ultramaratonul “Ultra Africa Race” din Mozambic. Pompierul botoşănean a reuşit să îşi domine adversarii pe tot parcursul celor cinci etape, au precizat reprezentanţii ISU. 

 Ultramatatonul “Ultra Africa Race” s- a desfăşurat în perioada 10-14 noiembrie, între provinciile Gaza şi Inhambane din sudul Mozambicului, şi a aliniat la start 16 dintre cei mai buni alergători de ultramaraton extrem din lume.

 Iulian Rotariu este primul şi singurul român care a participat la această cursă. Concurenţii au avut de parcurs 220 de kilometri în cinci etape, urmând itinerariul marcat de organizatori. A fost o cursă autosusţinută, participanţii şi-au purtat echipamentul şi hrana într-un rucsac, a precizat sursa citată. Iulian Rotariu a alergat în scop caritabil, încercând să sprijine activitatea Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism Botoşani.

 

Comentarii