Premieră: doi studenţi străini în Senatul UMF Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Premieră: doi studenţi străini în Senatul UMF Iaşi

Universitatea ieşeană are unul din cele mai mari procente de studenţi străini din ţară: circa 27%,

GALERIE
UMF studenti straini
  • UMF studenti straini
- +

Studenţii internaţionali de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) sunt din acest an reprezentaţi în Senatul Universitar. Acest lucru reprezintă o premieră pentru UMF Iaşi, în urma alegerilor desfăşurate online în ianuarie, Camil Bourhila - student în anul IV la Facultatea de Medicină Generală, linia de predare în limba franceză, şi Anna-Bella Burciu – studentă în anul V la Facultatea de Medicină Generală, linia de predare în limba engleză, au fost desemnaţi de colegii lor să-i reprezinte în Senat. 

„Suntem o universitate cosmopolită, cu aproape 2.500 de studenţi internaţionali - reprezentând 27% din totalul de studenţi, o universitate în care multilingvismul şi multiculturalismul şi-au pus amprenta şi pe activitatea didactică. De aceea am considerat necesar şi democratic ca studenţii de la liniile de predare în limbile engleză şi franceză să-şi aibă propriii reprezentanţi în Senatul Universităţii. Nu facem nicio deosebire între studenţi, vrem ca studenţii internaţionali să se integreze cât mai bine în comunitatea noastră academică astfel încât, la sfârşitul anilor de studiu, să fi acumulat atât un bagaj temeinic de cunoştinţe, care să-i ajute să devină buni profesionişti, cât şi amintiri plăcute şi prietenii pe viaţă”, a subliniat prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF, care a adăugat faptul că în ultimii ani universitatea a făcut paşi importanţi în procesul de internaţionalizae şi a încheiat o serie de parteneriate destinate studenţilor internaţionali.

„De exemplu, anul trecut am fost prima universitate din Europa Centrală şi de Est care a semnat un un contract de parteneriat cu UNESS International, în baza căruia studenţii noştri francofoni au acces la platforma educaţională digitală franceză, care permite pregătirea intensă pentru testele computerizate naţionale de clasificare (rezidenţiatul francez). De asemenea, am încurajat şi ajutat Association des étudiants de médecine générale et dentaire de Iasi (AMSFI) şi European Medical Students' Association Iasi (EMSA Iaşi) - cele două asociaţii ale studenţilor internaţionali, să se dezvolte, să continue să-şi reprezinte colegii şi să ducă la îndeplinire cât mai multe proiecte interesante”, a adăugat rectorul UMF.

Schimbările din Metodologia fac ca, din acest an, toate nivelurile de studii (licenţă, rezidenţiat, masterat şi doctorat) să fie reprezentate în structurile de conducere, dar şi studenţii din toate liniile de predare (română, engleză şi franceză). De asemenea, vor fi reprezentate şi cele şase organizaţii studenţeşti recunoscute în consiliile profesorale ale celor patru facultăţi. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pandemos

Cătălin ONOFREI

Pandemos

Profitorii şi (de)mobilizaţii.

Filmuletul zilei

opinii

Răul învinge

Briscan ZARA

Răul învinge

Răul învinge aproape de fiecare dată pentru că noi, oamenii, îl supraestimăm. Victoria binelui poate fi cel mult de moment, dar pe termen lung se dovedeşte mereu că răul îşi revendică izbânda înzecit. Şi asta numai din cauza reacţiei noastre, a oamenilor, la spaimă.

Câţi (mai) suntem?

Ciprian IFTIMOAEI

Câţi (mai) suntem?

Un răspuns din perspectiva statisticii oficiale.

Cearta cu istoria. Cazul Octavian Goga

Mihai DORIN

Cearta cu istoria. Cazul Octavian Goga

Mai bine mai târziu decât niciodată, s-a dezvelit la Iaşi, în contextul Centenarului Marii Uniri, un bust al lui Octavian Goga. Corifeii revizionismului progresist au reacţionat nervos. Nu mai este loc pentru ctitorii Marii Uniri şi ai ideii naţionale, dacă nu corespund grilei lor de lectură. Câteva generaţii de români au crescut cu versurile, ideile şi idealurile lui O. Goga, crezând în România şi datorită geniului poetului „patimii noastre”. A venit se pare vremea să curmăm această tradiţie periculoasă şi să-l sacrificăm din nou pe Goga. Comuniştii nu au procedat altfel.

pulspulspuls

Are sau nu Iaşul om ca să-l ungă ministru plin? Madam, aveţi legătura!

Are sau nu Iaşul om ca să-l ungă ministru plin? Madam, aveţi legătura!

Auzim că s-a discutat la vârf în coaliţie, mai ales ieri, ca ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, să fie schimbat din funcţie în urma gafelor, chiar dacă discutabile, din ultima perioadă. 

Caricatura zilei

Tot felu

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.