Profesoară nevăzătoare: Mă simt respectată de către elevi, nu de către stat
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Profesoară nevăzătoare: Mă simt respectată de către elevi, nu de către stat

GALERIE
laura-stifter
  • laura-stifter
- +

Laura Stifter este profesoară de Religie şi Ştiinţe Socio-Umane la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti și Profesor MERITO 2021. Este nevăzătoare, dar a studiat în învățământul de masă și promovează educația incluzivă, învățându-și elevii să gândească critic. Crede că “pe termen lung trebuie să formăm generații de profesori mult mai empatici, profesori care să înțeleagă elevii și lucrurile se vor schimba” în ceea ce privește educația incluzivă în sistemul de învățământ din România.

Ce înseamnă respectul pentru tine ca profesor?

Laura Stifter: Respectul este cu siguranță corelat și cu alte valori. L-aș vedea ca pe o îmbinare între simpatie, încredere și recunoștință. Atunci când respecți pe cineva, îl respecți în primul rând pentru ceea ce este, într-un mod necondiționat, ca persoană, ca ființă umană și de asemenea, îl respecți pentru anumite realizări și asta te determină să îi acorzi încredere. De foarte multe ori, dacă ne gândim la persoanele importante din viața noastră pe care le respectăm, ne gândim și la recunoștință. Respectul îl asociem cu părinții noștri, cu profesorii noștri care ne-au format, cu alte persoane care ne-au marcat viața într-un mod sau altul, pe care le-am cunoscut în momente cheie din viața noastră și ne-au influențat în mod decisiv: un angajator care ne-a oferit prima dată un loc de muncă și acolo ne-am început cariera, un prieten care ne-a ajutat să luăm o decizie într-un moment critic. De aceea aș asocia respectul cu simpatie, cu încredere, o persoană pe care o respecți are o anumită autoritate morală să spunem în relația cu tine și cu ideea de recunoștință.

Crezi că profesorii sunt respectați în România?

Laura Stifter: Mă simt foarte clar respectată de către elevi. Nu mă simt atât de respectată de către stat. Legile și reglementările care există în domeniul educației nu îi respectă foarte mult pe profesori, din punctul meu de vedere, pentru că nu le asigură condițiile de continuitate în relațiile cu elevii, salarizare decentă și așa mai departe. Dar, atât timp cât profesorii sunt respectați de către elevi în primul rând, de către părinți, de o parte a societății care înțelege rolul cadrelor didactice în societate, cred că lucrurile sunt pe o linie care ne poate da speranță pentru viitor.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Armistiţiu ca să ce?

Cosmin PAȘCA

Armistiţiu ca să ce?

Propunerea unui armistiţiu este un semn de disperare din partea PNL. Un indiciu în plus că Iohannis şi Cîţu au aruncat ţara într-o criză politică fără să aibă un plan B, că baronii liberali joacă de două luni la cacealma, improvizează soluţii ca să câştige timp şi să se agaţe de putere.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste (nebună) victoriană

Codrin Liviu CUȚITARU

O poveste (nebună) victoriană

Scriitorii sunt, din ce în ce mai mult, „regizorii” unor filme cu intrigi şocante, derulate, dinamic, în imagini pe hârtie, imagini creionate prin complicitate cu abilităţile onirice ale „consumatorului”, adică ale cititorului însuşi. Intervalul epic a ajuns spaţiul de desfăşurare a unor blitzkrieg-uri devastatoare cu imaginaţia celui de dincolo de fila cărţii.

Arta surâsului

Nicolae TURTUREANU

Arta surâsului

Această încercare de portret, săvârşită de mine în urmă cu cinci ani, şi reluată aici şi-acum, s-a vrut o punere în lumină a Vioricăi S. Constantinescu (27 mai 1943 - 22 oct. 2021). Pentru că Viorica însăşi emana lumină. Asta nu-i o metaforă (răsuflată), ci chiar modul de-a fi al unei fiinţe empatice, solare, exclamative şi interogative cât să nu tulbure „corola de minuni a lumii” celuilalt. A acceptat spontan să colaboreze la „Cronica veche”, bucurându-ne paginile cu traducţiuni şi comentarii „din lumi ce vorbeau în versuri”. Într-o vară şi într-o doară, mi-a spus (telefonic) că are o casă cu grădină, la Agapia, se duce să se odihnească în raiul acela. Îmi place să cred că-i tot acolo.

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Alin ANDRIEȘ

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Instabilitatea politică este considerată de economişti un factor care afectează negativ economia. Instabilitatea politică este definită în studiile economice ca fiind probabilitatea ca un guvern să fie demis şi înlocuit cu un alt guvern din cauza conflictelor sau a competiţiei vehemente dintre diferiţi politicieni sau partide politice.

pulspulspuls

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Stăteam aseară la filosofat câte-n lună şi-n stele cu amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, iar la un moment dat, de la Prolegomenele lui Kant şi Zarathustra lui Nietzsche, am început a analiza, în context, şi oareşce psihologie socială legată de feţele unora sau altora de prin politichia locală. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.