anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 28.05.2022

Profesoară nevăzătoare: Mă simt respectată de către elevi, nu de către stat

GALERIE
laura-stifter
 • laura-stifter
- +

Laura Stifter este profesoară de Religie şi Ştiinţe Socio-Umane la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti și Profesor MERITO 2021. Este nevăzătoare, dar a studiat în învățământul de masă și promovează educația incluzivă, învățându-și elevii să gândească critic. Crede că “pe termen lung trebuie să formăm generații de profesori mult mai empatici, profesori care să înțeleagă elevii și lucrurile se vor schimba” în ceea ce privește educația incluzivă în sistemul de învățământ din România.

Ce înseamnă respectul pentru tine ca profesor?

Laura Stifter: Respectul este cu siguranță corelat și cu alte valori. L-aș vedea ca pe o îmbinare între simpatie, încredere și recunoștință. Atunci când respecți pe cineva, îl respecți în primul rând pentru ceea ce este, într-un mod necondiționat, ca persoană, ca ființă umană și de asemenea, îl respecți pentru anumite realizări și asta te determină să îi acorzi încredere. De foarte multe ori, dacă ne gândim la persoanele importante din viața noastră pe care le respectăm, ne gândim și la recunoștință. Respectul îl asociem cu părinții noștri, cu profesorii noștri care ne-au format, cu alte persoane care ne-au marcat viața într-un mod sau altul, pe care le-am cunoscut în momente cheie din viața noastră și ne-au influențat în mod decisiv: un angajator care ne-a oferit prima dată un loc de muncă și acolo ne-am început cariera, un prieten care ne-a ajutat să luăm o decizie într-un moment critic. De aceea aș asocia respectul cu simpatie, cu încredere, o persoană pe care o respecți are o anumită autoritate morală să spunem în relația cu tine și cu ideea de recunoștință.

Crezi că profesorii sunt respectați în România?

Laura Stifter: Mă simt foarte clar respectată de către elevi. Nu mă simt atât de respectată de către stat. Legile și reglementările care există în domeniul educației nu îi respectă foarte mult pe profesori, din punctul meu de vedere, pentru că nu le asigură condițiile de continuitate în relațiile cu elevii, salarizare decentă și așa mai departe. Dar, atât timp cât profesorii sunt respectați de către elevi în primul rând, de către părinți, de o parte a societății care înțelege rolul cadrelor didactice în societate, cred că lucrurile sunt pe o linie care ne poate da speranță pentru viitor.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

C-aşa-i în tenis!

Nicolae GRECU

C-aşa-i în tenis!

Englezii îl exclud pe Medvedev de la Wimbledon, ATP îl face lider mondial.

opinii

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Românitatea mea este dată, în mod esenţial, de faptul de a locui în limba română şi de a accepta să fiu numit român. Restul ingredientelor ţin de opţiunile mele personale.

Cinematografie, mit şi ideologie

pr. Constantin STURZU

Cinematografie, mit şi ideologie

Pe 23 mai a debutat seria de evenimente “Ne vedem la Mitropolie”. Sala “Iustin Moisescu” a Centrului Eparhial din Iaşi se doreşte a deveni tot mai mult un spaţiu al prelungirii “prelegerilor” în “dialoguri”, în vederea întăririi “comuniunii”. 

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

Aurelian-Petruș PLOPEANU

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

În viziunea lui Marx, naraţiunea despre comunismul primitiv sună în felul următor: cândva, în timpuri imemoriale, proprietatea privată era necunoscută omului. Hrana era distribuită după necesităţi, iar toţi cei aflaţi în nevoie erau îngrijiţi. 

pulspulspuls

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, când ne gândim la prichiciul vetrei cel humuit şi când vedem cum se joacă unii aleşi locali cu motoceii imobiliari prinşi de horn de Mihăiţă, parcă nu prea ne saltă inima de bucurie.  

Caricatura zilei

Bronz specific

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.