Rectorul UMF Iaşi s-a vaccinat anti-COVID: „Am o responsabilitate faţă de pacienţi“

marți, 05 ianuarie 2021, 02:57
1 MIN
 Rectorul UMF Iaşi s-a vaccinat anti-COVID: „Am o responsabilitate faţă de pacienţi“

Odată cu începerea vaccinării cadrelor medicale în ansamblul lor, nu doar a celor care fac parte din spital COVID sau suport-COVID, o mare parte dintre cei vaccinaţi sunt şi cadre didactice la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi. Unul dintre primii vaccinaţi este chiar rectorul UMF Iaşi, prof.dr. Viorel Scripcariu.

Un susţinător declarat al vaccinării în spaţiul public cu mai multe ocazii, lui prof.dr. Viorel Scripcariu i-a fost administrat în cursul zilei de ieri serul în urma faptului că acesta este chirurg la Institutul Regional de Oncologie din Iaşi.

„M-am vaccinat nu doar pentru siguranţa mea şi a celor dragi, ci pentru că sunt medic chirurg şi am o responsabilitate faţă de pacienţii mei oncologici. Aşa cum am mai spus, cred cu tărie că vaccinarea este cea mai bună măsură de prevenire şi combatere a SARS-CoV-2, este speranţa revenirii la normalitatea vieţii economice, sociale şi profesionale“, a declarat rectorul UMF Iaşi.

Reprezentanţii universităţii au precizat că prima etapă de vaccinare împotriva răspândirii COVID-19 înseamnă imunizarea personalului medical din cele 23 de centre de vaccinare din sistemul medical public şi privat stabilite anterior în judeţul Iaşi, precum şi personalul care deserveşte activităţi critice: de la apărare, ordine publică, transporturi, până la educaţie, alimentaţie sau energie.

Comentarii