Regrete la final de drum

vineri, 06 mai 2022, 01:43
3 MIN
 Regrete la final de drum

 

 

Politehnica Iaşi va juca mâine, de la ora 12:45, pe stadionul “Emil Alexandrescu” ultimul meci în sezonul 2021-2022.

Echipa ieşeană se va confrunta în ultima rundă a play-out-ului Ligii a II-a de fotbal cu Politehnica Timişoara. Partida a fost prefaţată ieri, într-o conferinţă de presă, de antrenorul Costel Enache şi fotbalistul Tiberiu Serediuc. “Terminăm un an greu, zbuciumat. Îmi doresc din tot sufletul să încheiem anul cu o victorie, încercăm să găsim o motivaţie pentru sâmbătă. La un rezultat pozitiv am urca un loc în clasament, însă, mai important, este că terminăm anul în faţa suporterilor noştri de care vrem să ne despărţim cu bucurie, cu un joc frumos. Nu e un meci uşor, pentru că Timişoara are motivaţie mare, se pregăteşte pentru baraj, sunt focusaţi. Sper să-mi pot mobiliza jucătorii, mai ales că avem şi două noi probleme de lot, Muratovic şi Pop”, a declarat Enache, completat de Serediuc: “E un meci fără miză, însă trebuie să fim concentraţi, pentru că e ultimul joc şi vrem să lăsăm o impresie bună. Vrem să facem un joc bun, chiar dacă majoritatea jucătorilor se gândesc să plece acasă. Trebuie să ne concentrăm. Altfel, vom avea un meci greu, pentru că Timişoara e o echipă bună, cu jucători experimentaţi, care vin să câştige. Trebuie să aratăm orgoliu, să jucăm doar la victorie”.

Enache a spus încă o dată că nu-şi ştie viitorul relaţiei cu Poli. “Să vedem dacă se va termina aici sau se va continua. Chiar dacă va fi ultimul meci, eu sunt mândru că am făcut parte dintr-un proiect al unui oraş ca Iaşul şi al unui club ca Poli, ambele în top. Mi-a fost foarte greu profesional, însă m-am simţit foarte bine la Iaşi. M-am dezvoltat profesional, personal, mi-am făcut cunoştinţe noi, am trăit cum îmi place, cu agitaţie profesională, cu lucruri făcute la nivel european” a precizat tehnicianul, care a recunoscut că este conştient că „oamenii de jur aşteptau mai mult de la noi”. Antrenorul a adăugat: “trebuie să-mi asum totul, viaţa merge înainte, nu aş fi primul care părăseşte o echipă, nu ar fi o tragedie” şi a prezentat care au fost, în viziunea lui, momentele cheie ale campionatului: “Au fost două momente foarte importante, care puteau schimba tot drumul nostru. Eliminarea pe care am avut-o cu Buzăul şi penaltiul neacordat în ultimul minut cu Metaloglobus. Dacă nu erau aceste două episoade care nu au depins de noi, puteam fi foarte aproape de primele şase locuri şi, poate, altfel, ar fi stat lucrurile acum. Oricum, fenomenul fotbalistic a înviat la Iaşi în acest an”. Şeful băncii tehnice ieşene s-a arătat mulţumit că “echipa a crescut constant în organizare, omogenitate. Nu puteam transforma un tânăr într-un star în opt-nouă luni. La început am avut un şut-două pe meci, acum avem 18, 20, 25. Că ratăm, deşi lucrăm mult finalizarea, este o altă poveste, pe care nu vreau să o dezvolt acum, când trebuie să-mi încurajez jucătorii. Şi la Miercurea Ciuc, unde am pierdut la scor, am ţinut posesia, am câştigat mai multe dueluri, am avut bară, am fost de două ori singur cu portarul, iar arbitrul ne-a oprit eronat de două ori pentru ofsaid”.

Şi Serediuc s-a arătat conştient că aşteptările publicului erau mai mari: “Atât am putut, deşi ne-am dorit mai mult. Nici de mine nu sunt mulţumit. Rămâne de văzut ce voi face în viitor. Mi-ar plăcea să rămân la Iaşi şi să jucăm în Liga I” a mai precizat jucătorul despre care Enache a spus că a fost “constant, un pic peste media echipei”.

Preţul unul bilet de intrare la meciul de mâine este 10 lei.

 

Comentarii