anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Rezultatele admiterii de la UMF. Doi candidaţi au intrat cu 10 la Medicină Generală

GALERIE
admitere
  • admitere
- +

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi a publicat rezultatul concursului de admitere dat duminică în condiţii istorice: aproape 2.400 de studenţi au susţinut în testul grilă de 3 ore în 96 de amfiteatre de la patru universităţi din Iaşi, supravegheaţi de 600 profesori şi alţi angajaţi ai UMF Iaşi. Mediile de admitere nu sunt foarte ridicate, ceea ce arată că, după introducerea celei de-a doua disciplină în examinare, nu doar una singură cum era până în prezent, a crescut şi nivelul de dificultate al testelor.

Astfel, la Facultatea de Medicină Generală, unde a fost şi cea mai mare concurenţă din ţară la universităţile de profil pe locurile de buget, mai exact 4,22 candidaţi / loc bugetat, ultima medie de la buget a fost de 9,11, în timp ce la taxă s-a intrat cu medii mai mari sau egale cu 8,65. Şase zecişti la bacalaureat au vrut să se înscrie la Facultatea de Medicină Generală, doi dintre aceştia având şi nota maximă la testul dat intrând astfel pe primele două poziţii cu media generală 10. În total au fost 11 note de 10 luate la testul grilă de cei care au intrat la Facultatea de Medicină Generală.

Cu excepţia celor care au fost într-o situaţie aparte (au mai urmat o facultate la regim de buget, spre exemplu) şi au intrat automat pe locurile cu taxă, se observă faptul că diferenţa între primul de la taxă şi ultimul a fost de doar 0,46 de puncte la media generală şi 0,50 de sutimi la nota de la testul grilă. Practic, un răspuns greşit la o întrebare putea să schimbe complet clasamentul pentru unul dintre candidaţii, marfa de eroare fiind foarte mică - 187 de persoane au avut mediile cuprinse între cele două intervale.

La Facultatea de Asistenţă Medicală Generală, unde a fost şi cea mai mare concurenţă din universitate - 5.57 candidat / loc bugetat - s-a intrat cu ultima media 8,47 la buget şi la taxă cu 6,2.

La Nutriţie şi Dietetică s-a intrat la buget cu medii mai mari de 8,19, iar la taxă începând cu 5,31, iar mediile de la cele trei specializări de la Facultatea de Medicină Dentară au variat de la 7,73 - cea mai mare la buget la Asistenţă de profilaxie stomatologică - la 5.31, cea mai mică, la taxă, la Tehnică Dentară.

Facultatea de Farmacie, care a avut şi cea mai mică adresabilitate, a avut ultima medie la buget 5,44 şi ultima la taxă 5,5, diferenţa fiind dată de faptul că cei înscrişi la taxă nu pot urma facultatea în regim bugetat.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Transferul de primari, o dovadă de slăbiciune

Cosmin PAȘCA

Transferul de primari, o dovadă de slăbiciune

Campania de racolări declanşată de liberali înseamnă în primul rând o umilinţă pentru propriul electorat şi activul de partid. E o palmă pe obrazul acelor liberali (mulţi, puţini?) care s-au luptat în ultimii patru ani cu „ciuma roşie” pe uliţa satului, care şi-au pierdut patru ani din viaţă crezănd că PNL trebuie să facă opoziţie.

Filmuletul zilei

opinii

Savanţii zilelor din urmă

Codrin Liviu CUȚITARU

Savanţii zilelor din urmă

„Dragul meu, adevărul este chiar cel comunicat de hârţogarii academici: mi-am mistificat activitatea de cercetare, aşa-zisele informaţii epocale, savantlâcul, biografia, tot! Existenţa mea e o farsă de la A la Z. Nu puteam să mor cu minciuna în spate! Mă bucur că accidentul deconspirării s-a petrecut înainte de ieşirea din sistem. Nu vor fi consecinţe punitive, iar eu, în sfârşit, voi savura câţiva ani de sinceritate....”

Iaşul vrea tren urban! (II)

George ŢURCĂNAŞU

Iaşul vrea tren urban! (II)

În ciuda dorinţei autorităţilor locale ale aglomeraţiilor urbane importante ale României, fără o descentralizare reală punerea în practică a proiectelor de trenuri urbane e extrem de dificilă. Atâta vreme cât tot ce ţine de infrastructura de transport feroviar se decide la Ministerul Transporturilor şi autorităţile locale sau judeţene nu pot contacta după nevoile lor transportul feroviar, lucrurile se vor mişca foarte greu. 

De la moară la războiul de ţesut

Bogdan ILIESCU

De la moară la războiul de ţesut

„Obstacolele sunt acele lucruri groaznice pe care le vezi când îţi iei ochii de la ţelul tău.” Henry Ford

pulspulspuls

Alexe a mutat, se pregăteşte Chirica: Şandru, un pas în faţă

Alexe a mutat, se pregăteşte Chirica: Şandru, un pas în faţă

Caricatura zilei

3 AM

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.