Şcoli închise din cauza ninsorilor. În Iaşi au fost probleme serioase

vineri, 19 ianuarie 2018, 02:50
2 MIN
 Şcoli închise din cauza ninsorilor. În Iaşi au fost probleme serioase

15 unităţi şcolare din judeţul Iaşi au fost ieri închise din cauza zăpezii, iar în şase structuri, adică în şase şcoli arondate unei şcoli centrale, nu s-au desfăşurat cursuri. Astfel, peste 6.500 de elevi şi profesori nu şi-au desfăşurat activitatea pe data de 18 ianuarie din cauza condiţiilor meteo şi a zăpezii care a căzut din abundenţă cu o noapte înainte.

Pe lista şcolilor care nu au desfăşurat cursuri se numără Şcoala Gimnazială Ciurea, Şcoala Gimnazială Drăguşeni, Şcoala Gimnazială Poieni, în cazul Structurii Pocreaca şi Slobozia, precum şi Şcoala Primară Schitu Duca. De asemenea, nu s-au făcut ore la Şcoala Profesională Holboca, la Şcoala Gimnazială Mădârjac, Şcoala Gimnazială Tansa, Şcoala Gimnazială „Axinte Uricariul“ din Scânteia, la Şcoala Profesională „Nicolae Bălăuţă“ din Şcheia sau la Şcoala Profesională din Coarnele Caprei. Închise au fost ieri şi Şcoala Gimnazială nr. 1 Domniţa, Şcoala Gimnazială Zmeu, Şcoala Gimnazială Crucea, Şcoala Gimnazială Larga Jijia, Şcoala Gimnazială „Ioanid Romanescu“ din Româneşti, Şcoala Profesională de Industrie Alimentară din Ţibana, Şcoala Gimnazială Horleşti, Şcoala Gimnazială Mironeasa, Şcoala Gimnazială Gârbeşti şi Şcoala Profesională Focuri.

Inspectorul şcolar general, prof. Genoveva Farcaş, din cadrul ISJ Iaşi a declarat în cursul zilei de ieri că speră ca elevii şi profesorii să îşi reia astăzi programul normal. „Avem 21 de unităţi şi structuri ale unităţilor cu personalitate juridică, toate din mediul rural, care au cursurile suspendate din cauza faptului că drumurile sunt înzăpezite. Suntem în comunicare directă cu Prefectura Judeţului Iaşi, precum şi cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru a se remedia aceste situaţii. Aceste şcoli sunt în localităţi mai îndepărtate, însă sperăm ca pe parcursul zilei (n.r. – 18 ianuarie) să se remedieze situaţia amintită, astfel încât şi la aceste unităţi, începând de mâine (n.r. – 19 ia­nuarie) elevii să îşi reia cursurile în mod obişnuit“, a declarat inspectorul şcolar general. Judeţul Iaşi s-a numărat printre localităţile cu cel mai mare număr de şcoli închise din întreaga ţară. De asemenea, ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat în cadrul conferinţei de ieri-di­mineaţă că sfătuieşte profesorii să nu pună absenţe elevilor care întârzie din cauza înzăpezirii drumurilor. 

 

 

 

Comentarii