Situaţia înscrierilor la cele mai căutate facultăţi ale Politehnicii. Formula după care se calculează media

sâmbătă, 16 iulie 2022, 01:50
2 MIN
 Situaţia înscrierilor la cele mai căutate facultăţi ale Politehnicii. Formula după care se calculează media

Situaţia înscrierilor la Facultatea de Automatică şi Calculatoare: 713 de tineri înscrişi pe locurile de la buget şi taxă. Concurenţa în acest moment de 2 elevi pe un loc! Examenul de admitere va avea loc pe data de 19 iulie.

Perioada de înscriere la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” s-a încheiat joi, 14 iulie, şi au fost depuse un număr de 683 dosare pentru locurile la buget şi 30 la taxă. În acest an, sunt disponibile 296 de locuri pentru buget şi 55 la taxă.

Care este situatia la Facultatea de Automatică şi Calculatoare

La Facultatea de Automatică şi Calculatoare vor fi şi probe scrise la studii universitare de licenţă (4 ani) pe două domenii de studiu: Calculatoare şi tehnologia informaţiei şi Ingineria sistemelor (Automatică şi informatică aplicată). Admiterea la facultatea Politehnicii Ieşene se realizează pe baza unui test grilă cu subiecte la alegere de matematică sau informatică. Media de admitere se calculează conform formulei: MA â 80% × NTG + 20% × Mbac, unde MA â Media de Admitere, NTG â Nota Testul Grilă şi MBac â Media la examenul de Bacalaureat. Începând cu anul acesta, candidaţii au posibilitatea să se înscrie, cu o singură taxă şi un singur dosar, la specializările de la trei facultăţi ale Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi, în ordinea preferinţelor, urmând ca, în funcţie de opţiune şi de media de admitere, să fie declarat admis la una dintre acestea.

Rezultatele vor fi afişate în data de 20 iulie. Candidaţii declaraţi admişi la Facultatea de Automatică şi Calculatoare trebuie să îşi confirme locul în maximum 48 de ore, adică până la data de 23 iulie. Afişarea rezultatelor finale va avea loc în data de 28 iulie. 

Comentarii