anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

sambata, 28.01.2023

Situaţia înscrierilor la cele mai căutate facultăţi ale Politehnicii. Formula după care se calculează media

GALERIE
inscrieri facultate
 • inscrieri facultate
- +

Situaţia înscrierilor la Facultatea de Automatică şi Calculatoare: 713 de tineri înscrişi pe locurile de la buget şi taxă. Concurenţa în acest moment de 2 elevi pe un loc! Examenul de admitere va avea loc pe data de 19 iulie.

Perioada de înscriere la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” s-a încheiat joi, 14 iulie, şi au fost depuse un număr de 683 dosare pentru locurile la buget şi 30 la taxă. În acest an, sunt disponibile 296 de locuri pentru buget şi 55 la taxă.

Care este situatia la Facultatea de Automatică şi Calculatoare

La Facultatea de Automatică şi Calculatoare vor fi şi probe scrise la studii universitare de licenţă (4 ani) pe două domenii de studiu: Calculatoare şi tehnologia informaţiei şi Ingineria sistemelor (Automatică şi informatică aplicată). Admiterea la facultatea Politehnicii Ieşene se realizează pe baza unui test grilă cu subiecte la alegere de matematică sau informatică. Media de admitere se calculează conform formulei: MA â 80% × NTG + 20% × Mbac, unde MA â Media de Admitere, NTG â Nota Testul Grilă şi MBac â Media la examenul de Bacalaureat. Începând cu anul acesta, candidaţii au posibilitatea să se înscrie, cu o singură taxă şi un singur dosar, la specializările de la trei facultăţi ale Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi, în ordinea preferinţelor, urmând ca, în funcţie de opţiune şi de media de admitere, să fie declarat admis la una dintre acestea.

Rezultatele vor fi afişate în data de 20 iulie. Candidaţii declaraţi admişi la Facultatea de Automatică şi Calculatoare trebuie să îşi confirme locul în maximum 48 de ore, adică până la data de 23 iulie. Afişarea rezultatelor finale va avea loc în data de 28 iulie. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Salvaţi de nea Cornel

Nicolae GRECU

Salvaţi de nea Cornel

Prea multe bune și rele în perspectivă se leagă de așteptata promovare a fotbaliștilot Politehnicii

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (X)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (X)

Respins pe toate planurile, tânărul Gh. Ivănescu mai face o ultimă încercare de a convinge, scriindu‑le câte o scrisoare domnișoarei Viorica, mamei și tatălui acesteia.

Ortodoxie și dezvoltare economică. Un antagonism fals? (3)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ortodoxie și dezvoltare economică. Un antagonism fals? (3)

Lumea ortodoxă, înghesuită vreme de secole sub povara unor imperii agresive, extensive, marginalizată în contactul cu Occidentul, nu a reușit să se racordeze în timp util la sistemul capitalist. 

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

pulspulspuls

Gata, scădeţi-i cota de advocat lui dom’ Todorel, că s-a făcut de baftă!

Gata, scădeţi-i cota de advocat lui dom’ Todorel, că s-a făcut de baftă!

Aloo, barou’, se aude? Scădeţi-i, dom’le, cota de advocat de top lui dom reftor Todorel, că nu se mai poate cu el la tarifele alea, şi asta doar ca să deschidă dosarul! Ia’n cetiţi şi vă cruciţi cam cum a păţit-o dom’ reftor, în calitatea lui de advocat de top naţional, dacă nu cumva chiar evropenesc, la un proces dintr-un judeţ din zonă! 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.