Stagiu de pregătire în Spania pentru un grup de elevi din Tg. Frumos
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Stagiu de pregătire în Spania pentru un grup de elevi din Tg. Frumos

GALERIE
stagiu practica elevi
  • stagiu practica elevi
- +

Un grup de elevi şi profesori de la Liceul Tehnologic "Petru Rareş" din Târgu Frumos desfăşoară în această perioadă un stagiu de mobilitate Erasmus în oraşul Granada din Spania în cadrul proiectului "O şansă pentru un loc de muncă în domeniul mecanică, textile, agricultură".

Participanţii la această mobilitate, care se va încheia pe 23 aprilie, au drept obiectiv principal îmbunătăţirea rezultatelor învăţării, a competenţelor generale şi specializate ale viitorilor lucrători agricoli, mecanici auto şi confecţioneri produse textile, pe viitor dorindu-se ca aceştia să aibă o inserţie mai bună pe piaţa muncii.

Mai exact, conform obiectivelor proiectului, se doreşte formarea de abilităţi practice, îmbunătăţirea cunoştinţelor pentru obţinerea de produse agricole eco, realizarea de produse textile şi pregătirea automobilelor pentru exploatare. De asemenea, se doreşte îmbunătăţirea competenţelor personale şi lărgirea orizontului cultural pentru cei 39 de elevi participanţi.

De asemenea, se doreşte ca elevii participanţi să aibă o mai bună cunoaştere a pieţei de muncă din străinătate prin activităţile de la agenţi comerciali parteneri ai proiectului. În cadrul mobilităţii Erasmus participă 39 de levi din clasa a X-a şi a XI-a de la învăţământul profesional, 14 dintre aceştia din clasa a XI-a de la specializarea Mecanic auto, 5 din clasa a X-a de la aceeaşi specializare, 12 elevi din clasa a XI-a de la calificarea Confecţioner produse textile şi 8 elevi din clasa a XI-a de la calificarea Lucrător în agricultura ecologică. Elevii sunt însoţiţi de şase cadre didactice, iar limba de comunicare în cadrul proiectului este limba engleză.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.