anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Stagiu de pregătire în Spania pentru un grup de elevi din Tg. Frumos

GALERIE
stagiu practica elevi
 • stagiu practica elevi
- +

Un grup de elevi şi profesori de la Liceul Tehnologic "Petru Rareş" din Târgu Frumos desfăşoară în această perioadă un stagiu de mobilitate Erasmus în oraşul Granada din Spania în cadrul proiectului "O şansă pentru un loc de muncă în domeniul mecanică, textile, agricultură".

Participanţii la această mobilitate, care se va încheia pe 23 aprilie, au drept obiectiv principal îmbunătăţirea rezultatelor învăţării, a competenţelor generale şi specializate ale viitorilor lucrători agricoli, mecanici auto şi confecţioneri produse textile, pe viitor dorindu-se ca aceştia să aibă o inserţie mai bună pe piaţa muncii.

Mai exact, conform obiectivelor proiectului, se doreşte formarea de abilităţi practice, îmbunătăţirea cunoştinţelor pentru obţinerea de produse agricole eco, realizarea de produse textile şi pregătirea automobilelor pentru exploatare. De asemenea, se doreşte îmbunătăţirea competenţelor personale şi lărgirea orizontului cultural pentru cei 39 de elevi participanţi.

De asemenea, se doreşte ca elevii participanţi să aibă o mai bună cunoaştere a pieţei de muncă din străinătate prin activităţile de la agenţi comerciali parteneri ai proiectului. În cadrul mobilităţii Erasmus participă 39 de levi din clasa a X-a şi a XI-a de la învăţământul profesional, 14 dintre aceştia din clasa a XI-a de la specializarea Mecanic auto, 5 din clasa a X-a de la aceeaşi specializare, 12 elevi din clasa a XI-a de la calificarea Confecţioner produse textile şi 8 elevi din clasa a XI-a de la calificarea Lucrător în agricultura ecologică. Elevii sunt însoţiţi de şase cadre didactice, iar limba de comunicare în cadrul proiectului este limba engleză.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ioan Alexandru TOFAN

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ceea ce lipsea, acum 145 de ani, învăţământului superior românesc, era o veritabilă comunitate academică, o formă vie de interacţiune şi dezbatere între membrii breslei învăţătorilor. Cam asta lipseşte şi acum. Suntem prieteni între noi, ne sunăm şi ne vedem din când în când, mai organizăm conferinţe şi colocvii, scriem în aceleaşi reviste şi, rar, ne recenzăm cărţile. Tot din prietenie, mai degrabă. Dar instituţiile unde ne petrecem mare parte a zilei, Universităţile patriei, nu par a se hrăni, cum ar fi normal, din prieteniile noastre.

opinii

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

Criză majoră de încredere în politicienii români

Dan TAPALAGA

Criză majoră de încredere în politicienii români

Lipsa cronică de încredere în liderii politici şi în actualul sistem de partide nu anunţă nimic bun. În momente de criză economică majoră, în situaţia în care inflaţia va muşca şi mai tare din puterea de cumpărare, pe fondul stării generale de iritare amplificate de războiul din Ucraina, este nevoie doar de o scânteie şi butoiul cu pulbere riscă să sară în aer provocând explozii sociale în lanţ.

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Ioan STANOMIR

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Nici o altă întrebare nu este mai obsedantă în istoria intelectuală a Rusiei decât cea care priveşte propria ei identitate. De trei secole, din clipa în care Petru cel Mare a acordat Moscovei hlamida imperială, Rusia se află prinsă în acest dialog frenetic cu Occidentul. În această oglindă pe care i-o întinde civilizaţia pe care o imită, dar şi pe care o detestă, Rusia îşi poate contempla propriul chip.

pulspulspuls

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Aşadar, numai ce s-a vorbit la Şcoala politică de vară de pe Bahlui despre şansele fostului premier MRU la candidatura pentru funcţia supremă în târg, că au şi apărut două căi divergente în parcursul său ipotetic. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.