Tehnici care ne prelungesc viaţa. Scapă de stres în 10 minute!

duminică, 07 februarie 2016, 11:13
2 MIN
 Tehnici care ne prelungesc viaţa. Scapă de stres în 10 minute!

Stresul ne afectează din ce în ce mai des în zilele noastre, iar atunci când starea de tensiune se menţine în creierul şi organismului nostru se pot declanşa boli grave. 

Iată câteva tehnici de relaxare şi metode, care se pot aplica în 10 minute, şi prin care putem elimina stresul din viaţa noastră, potrivit one.ro:

Exerciţii de relaxare

Avem nevoie de o cameră liniştită, aerisită şi un pat. După ce ne-am întins pe pat cu faţa în sus şi mâinile pe lângă corp, putem începe exerciţiile de relaxare cu inspiraţii şi expiraţii profunde. Repetăm de 5-10 ori, apoi începem să ne trimitem următoarele sugestii: ’’Sunt din ce în ce mai calm şi mai relaxat. Am o stare profundă de linişte. Nimic nu mă mai afectează. Sunt în siguranţă. Totul în viaţa mea este în deplină armonie’’. Repetăm aceste sugestii până când ajungem la o stare de calm şi linişte. Este de preferat să facem aceste exerciţii seara, înainte de culcare, pentru că inconştientul nostru va prelua aceste autosugestii şi va lucra de-a lungul nopţii.

Rugăciunea

Dacă eşti un om credincios, roagă-te mai des. Studiile au arătat că oamenii credincioşi au o atitudine mai relaxată în faţa vieţii, deoarece se simt protejaţi şi cred că prin rugăciune primesc ajutor. Rugăciunea oferă omului credincios suport şi încredere, îl scapă de anxietate şi frică, aşa că stresul nu îşi face loc în viaţa lui.

Exerciţiile fizice

Activitatea sportivă nu ne menţine doar în formă fizică, ci şi într-o formă bună psihică. Este de preferat să ne începem ziua cu o serie de exerciţii fizice, pentru a oferi întregului organism o stare de bine. Oamenii care fac mişcare zilnic îşi cresc imunitatea organismului, arată mai bine şi se simt mai bine.

Masajul scalpului

Dacă nu poţi apela la un specialist, pentru un masaj de 10 minute al scalpului, atunci te învăţăm noi cu să-ţi faci acest masaj. Poţi să faci masajul atât pe părul uscat, cât şi pe cel umed, când aplici şamponul sau balsamul de păr. Se începe din zona tâmplelor urcând cu buricele degetelor şi cu aplicând apăsări uşoare. Se aplică mişcări circulare la nivelul întregului scalp, din aproape în aproape.

Comentarii