Topul primilor 10 mari cultivatori din Iași. Patronul Schalke 04 în fruntea clasamentului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Topul primilor 10 mari cultivatori din Iași. Patronul Schalke 04 în fruntea clasamentului

GALERIE
teren
  • teren
- +

În topul subvenţiilor oferite de statul român pentru culturile agricole, Orgapic SRL, o firmă deţinută de un om de afaceri german, se află pe primul loc, cu peste 8,7 milioane de lei încasate.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) a acordat pentru campania agricolă de anul trecut trecut aproape 33 de milioane primelor zece firme care deţin terenuri agricole în judeţul Iaşi.

La fel ca şi în anii precedenţi, cea mai mare sumă a fost încasată de o firmă cu capital străin, Orgapic SRL, care a primit de la stat 8,7 milioane de lei. Societatea deţine în judeţul Iaşi suprafeţe mari de teren, pe care cultivă cereale bio. Administrată de Volker Widmaier şi Siegfried Inninger, Orgapic este deţinută de omul de afaceri Clemens Tönnies, patron al clubului de fotbal german Schalke 04. Potrivit ultimului bilanţ declarat Ministerului Finanţelor, cel aferent anului 2017, Orgapic a derulat o cifră de afaceri de aproximativ 10,5 milioane de lei, cu puţin peste valoarea subvenţiei de la APIA. Orgapic are 39 de angajaţi.

Locul 2 în clasamentul încasărilor de la APIA este ocupat de firma agricultorului Mihai Haraga, Agricola 96 SA, care a încasat 4,5 milioane de lei. Societatea are 165 de angajaţi şi a derulat, în 2018, o cifră de afaceri de 57,8 milioane de lei, cu un profit declarat de 3,7 milioane de lei.

Podiumul firmelor subvenţionate este completat de firma fraţilor Petru şi Pavel Gherghiceanu, Gherghiceanu SRL. Cu o cifră de afaceri de pste 10 milioane de lei şi 36 de angajaţi, societatea din Iugani care cultivă cereale a primit de la APIA aproape 4 milioane de lei.

Agrocomplex Lunca Paşcani a primit şi ea în jur de 3,4 milioane de lei, în timp ce, pe locul 5 s-a situat, conform datelor oferite ziarului de către reprezentanţii de la Iaşi ai APIA, de SC Panifcom SRL, care a încasat aproape 3 milioane de lei. Firma deţinută de omul de afaceri Liviu Bălănici a realuzat, anul trecut, un profit net de 5,1 milioane de lei, cu o cifră de afaceri de aproximativ 33 de milioane de lei.

Agrocom Strunga, Agromec Movileni, SC Adige, Agralmixt şi Cotnari SA completează topul marilor zece cultivatori din judeţul nostru.

Până la momentul furnizării răspunsului de către APIA, reprezentanţii acestei instituţii ne-au transmis că nu fuseseră efectuate plăţile pentru campania din 2019. APIA Iaşi a precizat că nu ne poate preciza, nominal, ce suprafeţe de teren deţine fiecare dintre cele zece companii în parte.

„Informaţiile referitoare la suprafeţe nu fac parte din categoria informaţiilor care pot fi furnizate de către instituţia noastră în condiţiile prevăzute de Regulamentul UE nr. 1306 din 17 decembrie“, ne-a precizat instituţia.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Alexandru LĂZESCU

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Atunci când ţările în care se aplică politicile socialiste intră invariabil într-o criză profundă, ajung în ruină economică şi la proteste reprimate brutal, ampla falangă progresistă din zona politică, academică şi din mass media din Occident ne explică că motivul este că acolo nu se aplica cu adevărat socialismul.

Filmuletul zilei

opinii

Oraşe de antichităţi

Briscan ZARA

Oraşe de antichităţi

Comunismul a fost o idee proastă, fără discuţie. Aşa ceva nu se poate aplica decât poate într-o societate cu mult mai dezvoltată şi conştientă de sine decât cele existente acum şi cu 50 de ani în urmă. A organiza o ţară întreagă după nişte principii fixe, nivelatoare, înjositoare pentru unii şi înălţătoare pentru alţii, ambele pe nedrept, este o crimă adevărată. Nu poţi neglija cu totul individul, cu unicitatea lui, pentru binele societăţii în ansamblu. Pentru că ăsta e comunismul, ca orice regim totalitar, un sistem care neglijează individul.

Povestea de război a marii Regine (II)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (II)

Istoria românilor, dar şi cea universală, stă mărturie că monarhia este regimul care, în toate timpurile, a beneficiat de cea mai mare încredere din partea oamenilor. Să reţinem şi faptul că pe această relaţie de încredere s-au structurat marile idealuri în istorie, în vreme ce neîncrederea le-a năruit. În fine, regele reprezintă o triplă "realitate socială, politică, religioasă". Însă fundamentul regalităţii în economia istoriei este faptul că aceasta este cel mai puternic simbol al naţiunii, al unităţii, al continuităţii, al fertilităţii şi al mântuirii.

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

Ioan Alexandru TOFAN

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

S-a terminat admiterea şi atmosfera în universitate este aceeaşi ca la sfârşitul unei nunţi la un cămin cultural de la sat. Mormane de hârtii (chiar dacă există o platformă online de înscriere, dosarul plic este inevitabil ca o lege a firii), sticle cu apă sălcie, scrumiere pline, pixuri aruncate, priviri obosite, transpiraţie, poveşti amuzante sau teribile. Dar şi un sentiment de mulţumire, ca după număratul darului: au venit şi anul acesta studenţi, nu ne desfiinţează nimeni. Ba chiar au venit mai mulţi decât anul trecut, cel puţin la licenţă.

pulspulspuls

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

PULS

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

Iată, stimaţi participanţi la trafic, că deşi a trecut atâta vreme de la ceea ce colegii lui au acuzat la junele conţilier userist Ciorăpel că este de-a dreptul trădare în favoarea hidrei chiriciste, încă mai apar pe surse detalii interesante despre acea joie neagră şi mâloasă a politichiei de Bahlui. 

Caricatura zilei

După o analiză mai atentă, Rădoi a descoperit motivul pentru care România a luat bătaie de la Coreea

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.