anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 29.06.2022

Trei mari spitale ieşene vor fi controlate în curând „la sânge“

GALERIE
verificare spital
 • verificare spital
- +

Acestea vor primi în curând vizita evaluatorilor ANMCS în vederea acreditării . „În acest moment, tot spitalul este angrenat în această activitate, fiind mai multe etape care trebuie îndeplinite“, spune unul dintre directorii acestora.

 

Trei spitale din judeţ se pregătesc ca anul viitor să primească vizita evaluatorilor de la Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) în vederea acreditării. Astfel, în momentul de faţă îşi pregătesc documentaţia necesară Spitalul de Recuperare din Iaşi, Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, dar şi Spitalul Municipal de Urgenţă din Paşcani, vizita de evaluare fiind programată pentru primele luni ale anului 2020. Acreditarea celor trei spitale expiră pe 23 martie 2020, la cinci ani de la acreditarea în primul ciclu. Pentru acreditarea în ciclul II a fost nevoie ca spitalele să depună cerere de înscriere în perioada martie - iunie a acestui an.

„În acest moment, tot spitalul este angrenat în această activitate, fiind mai multe etape care trebuie îndeplinite. După transmiterea către ANMCS a datelor, urmează etapa de verificare, apoi prezenţa efectivă în spital a evaluatorilor. Sunt foarte multe criterii care trebuie îndeplinite“, a precizat dr. Doru Baltag, director medical al Spitalului de Recuperare. Etapa de evaluare propriu-zisă înseamnă că la data stabilită se va deplasa la spital o comisie de evaluare care timp ce câteva ore, maximum patru, „vor aplica instrumentele de evaluare şi vor colecta, prin intermediul acestora, informaţii pe care le vor transmite ANMCS“. După finalizarea vizitei, va fi întocmit „proiectul raportului de evaluare“, iar în cazul în care este necesar, un reprezentant al spitalului poate transmite către ANMCS „obiecţiuni cu privire la conţinutul proiectului raportului de evaluare“.

„Aceste obiecţiuni vor fi analizate, conform procedurii interne a ANMCS, de către Comisia de analiză a obiecţiunilor. Raportul cu concluziile acestei analize va fi transmis membrilor comisiei de evaluare, care le vor transmite unităţii sanitare prin intermediul Raportului de evalua­re“, precizează reprezentanţii ANMCS. Raportul de acreditare va fi elaborat după ce ajung la ANMCS datele finale colectate de către evaluatori, urmând să fie prezentate concluziile raportului de acreditare, împreună cu propunerea de încadrare într-o anumită categorie. Preşedintele ANMCS este cel care va emite ordinul de încadrare în categoria de acreditare, iar ulterior va fi publicat în Monitorul Oficial al României. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

BAC

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.