De Sănătate

Punem punctul pe știi

ULTIMA ORĂ Ministrul Sănătății l-a demis pe managerul Spitalului „Sf. Spiridon”, dr. Dan Timofte

joi, 29 iunie 2023, 16:38
2 MIN
 ULTIMA ORĂ Ministrul Sănătății l-a demis pe managerul Spitalului „Sf. Spiridon”, dr. Dan Timofte

Surse din cadrul conducerii Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași au confirmat pentru „Ziarul de Iași” că Ministerul Sănătății a decis înlăturarea din funcția de manager a chirurgului dr. Dan Timofte. 

Decizia vine după ce, în ultimii 2 ani, pe parcursul ultimilor doi ani, au existat inspecții din partea Corpului de Control al Ministerului Sănătății, care s-au soldat cu rapoarte nefavorabile la adresa managementului spitalului. Dr. Dan Timofte a fost înlocuit cu ec. Corneliu Mihai, care a fost manager al Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iași. Acesta a fost numit ca interimar în locul lui Timofte, în contextul în care a intrat în Consiliul de Administrație al unității medicale la începutul anului, după ce dr. Ionuț Nistor și dr. Vasile Cepoi și-au dat demisia. Ziarul de Iași” a solicitat un punct de vedere de la Ministerul Sănătății în acest caz, dar încă nu am primit un răspuns.

A obţinut calificativul nesatisfăcător

„Ziarul de Iaşi” a consultat ordinul de ministru emis pe 28 iunie 2023, prin care dr. Dan Timofte a fost revocat din funcţia de manager. Conform acestuia, decizia vine după ce chirurgul a obţinut calificatul de „nesatisfăcător” la evaluarea anuală a activităţii managerilor unităţilor sanitare publice. Evaluarea a fost finalizată pe 31.05.2023.

„Începând cu data prezentului ordin, se revocă domnul Timofte Daniel-Vasile din funcţia de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă «Sf. Spiridon» din Iaşi, ca urmare a obţinerii calificativului «nesatisfăcător» la evaluarea activităţii managerului pentru anul 2022”, se precizează în documentul citat.

Comentarii