Un agricultor cu ferme pe trei continente a conferenţiat la Agronomie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Un agricultor cu ferme pe trei continente a conferenţiat la Agronomie

GALERIE
USAMV iasi
 • USAMV iasi
- +

Coordonatorul a trei ferme aflate pe continente diferite le-a vorbit studenţilor de la Facultatea de Agricultură din cadrul Universităţii de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi despre importanţa şi sistemele de protejare a solului. În cadrul unei conferinţe organizată cu parteneri din mediul privat, Jim McCarthy, agricultor din Kildare, Irlanda, le-a prezentat participanţilor, atât studenţi, cât şi masteranzi şi doctoranzi ai instituţiei ieşene, evoluţia schimbărilor observate în ani de cercetare a solurilor din diverse zone de pe mapamond şi care ar fi soluţiile de creştere a randamentului şi a protecţiei solului.

 „Cheia schimbărilor în bine o regăsim în înţelegerea solului. Să sperăm la un viitor mai bun, astfel încât prezentul nostru să nu devină un trecut pe care ajungem să-l regretăm”, a spus Jim McCarthy. Conducerea facultăţii a precizat că pune accentul pe parteneriate cu mediul privat care au mai multe beneficii şi care s-au dovedit, de-a lungul timpului, utile atât pentru studenţi, cât şi pentru cadrele didactice ale USV Iaşi.

„Pe lângă burse în bani, premii în tablete sau alte instrumente care-i să-i ajute în procesul de învăţare, tinerii au parte şi de numeroase beneficii şi la nivel informaţional”, a declarat conf.dr. Denis Ţopa, decanul Facultăţii de Agricultură. Irlandezul Jim McCarthy este printre primii agricultori care deţin ferme pe trei continente – Europa, America de Sud şi America de Nord – cultivă grâu, rapiţă, orz şi oleaginoase şi este acţionar al unei firme de produse lactate din SUA. În 2009, acesta a primit premiului Kleckner Trade and Technology Advancement şi este membru al Truth About Trade & Tehnologie Global Farmer.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Fără certificat verde în UK

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X