Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Un fotograf ieșean cucerește lumea cu o poză. The Sony World Photography Awards

GALERIE
national awards
  • national awards
- +

Un ieșean a cucerit lumea artistică cu o poză realizată din aer, intitulată "The Boot". Cu ajutorul unei drone, fotograful Nicu Spînu a imortalizat o șosea montană, iar imaginea i-a adus premiul Romania National Award 2018, din cadrul competiţiei The Sony World Photography Awards.

În calitate de câştigător al unei secţiuni naţionale, Nicu Spînu primeşte echipamente pentru fotografie digitală de ultimă generaţie de la Sony, iar fotografia "The Boot", alături de celelalte fotografii câştigătoare, atât la secţiunile naţionale cât şi la secţiunea Open, va fi inclusă în Expoziţia Sony World Photography Awards ce va fi deschisă la Londra între 20 aprilie şi 6 mai.

"Este o tradiţie veche în România ca în Ajunul Sfântului Nicolae oamenii să-şi cureţe ghetele şi să le facă cu cremă în speranţa că, în timpul nopţii, însuşi Sfântul Nicolae va veni şi le va pune cadouri în încălţări. Inspirat de apropierea sărbătorilor, mi-am ridicat drona şi am surprins această scenă", scrie fotograful în mesajul care însoţeşte fotografia.

"Este probabil cea mai mare surpriză a anului pentru mine. Încă nu m-am obişnuit cu gândul că fotografia mea se numără printre instantaneele celor mai buni fotografi ai lumii. Mereu am visat să promovez locuri şi tradiţii frumoase la nivel internaţional, dar niciodată nu am crezut suficient de mult" a declarat fotograful român.

Nicu Spînu este foarte mândru de originile sale bucovinene şi îi place să prezinte locuri şi tradiţii din Bucovina natală în fotografiile sale, imagini pecare le puteți vedea pe pagina sa personală de Facebook

Tot azi au fost anunţaţi şi cei 10 câştigători la categoriile din cadrul secţiunii Open a concursului, aleşi dintre sutele de mii de fotografi intraţi în competiţie la nivel mondial, dar şi cei 63 de laureaţi ai secţiunilor pe ţări, printre care şi Nicu Spînu.

Produse de World Photography Organisation, premiile Sony World Photography Awards reprezintă cea mai diversă competiţie de fotografie din lume. La cea de-a 11-a ediţie au participat fotografi din 200 de ţări şi teritorii cu peste 320.000 de fotografii realizate în cursul anului trecut.

Câştigătorii la cele zece categorii ale secţiunii Open, mulţi dintre ei fotografi amatori, au fost anunţaţi tot marţi. La categoria "Arhitectură" câştigător este germanul Andreas Pohl cu fotografia "The Man and the Mysterious Tower". Grecul Panos Skordas a câştigat categoria "Cultură" cu fotografia "Young Minotaur". Un alt german, Klaus Lenzen, a câştigat categoria "Enhanced" cu fotografia "Every Breath you Take". O fotografie de toamnă, denumită "Early Autumn" i-a adus bulgarului Veselin Atanasov premiul la categoria "Natură şi Peisaj". Premiul la categoria "Mişcare" i-a revenit indonezianului Fajar Kristianto cu fotografia "The Highest Platform". Nick Dolding din Marea Britanie a câştigat categoria "Portret" cu fotografia "Emile". Americanul Richard Frishman a câştigat premiul la categoria "Still Life" cu fotografia "Sunday Buffet at Jerry Mikeska's BBQ". Categoria "Fotografie de stradă" a fost câştigată de germanul Manuel Armenis cu fotografia "Old Friends". Danezul Mikkel Beiter a câştigat categoria "Călătorie" cu fotografia "Shapes of Lofoten", iar premiul categoriei "Natură sălbatică" i-a revenit polonezului Justuna Zduńczyk pentru fotografia "An Unexpected Meeting".

Cei zece câştigători ai categoriilor din cadrul secţiunii Open vor intra în competiţie pentru titlul "Open Photographer of the Year" şi un premiu de 5.000 de dolari. Cel mai bun fotograf dintre cei zece laureaţi ai categoriilor din secţiunea Open va fi anunţat la 19 aprilie, la Londra.

"Jurizarea secţiunilor Open şi National Awards mi-a permis să descopăr lucrări internaţionale de mare calibru (...) Pentru alegerea câştigătorilor, toate fotografiile luate în discuţie au trebuit să aibă ceva special - fie că a fost vorba de compoziţie, de impact, de abilitatea fotografului, de modul ales pentru a prezenta un anumit eveniment sau pur şi simplu de alegerea unei noi modalităţi de informare. Însă dincolo de toate acestea, fiecare laureat a trebuit să fie un fotograf excepţional", a comentat preşedintele juriului, Zelda Cheatle.

Sursa foto: (c) www.worldphoto.org

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri