anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Un profesor de la Universitatea "Cuza" îşi lansează cartea despre supereroii Marvel

GALERIE
lansare, De ce ne plac supereroii
 • lansare, De ce ne plac supereroii
- +

Cartea "De ce ne plac supereroii? Mitologia şi simbolistica filmelor Marvel", semnată de autorul Nicu Gavriluţă, va fi lansată în această săptămână la Librăria "Orest Tafrali". Volumul, publicat la editura Polirom, prezintă povestea unora dintre cele mai cunoscute personaje din lumea Marvel, precum Incredibilul Hulk, Thor, Doctor Strange, Omul‑Păianjen şi Pantera Neagră.

 

"Ne plac (super)eroii pentru că ne spun poveşti frumoase. Străvechile mituri se regăsesc desacralizate în poveştile lumii de azi. Pe ecranul cinematografului, povestea mitologică este şi mai expresivă. Dacă vizionăm filme cu supereroi în 3D, atunci povestea este cu adevărat captivantă, incitantă, provocatoare, într-un fel «participăm» şi noi la acţiunea filmului. Imaginile-şoc se derulează cu o viteză ameţitoare. Facem parte din misterul şi magia lumilor cu supereroi. Urmărindu-le aventurile, visăm, plonjăm pentru un timp în universul beatific al copilăriei. Evadăm astfel din constrângerile realităţii cotidiene în lumea minunată a imaginarului personal, unde ne identificăm cu aceşti supereroi.", a afirmat Nicu Gavriluţă, autorul volumului.

Nicu Gavriluţă este profesor doctor la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social‑Politice a Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, sociolog, antropolog şi eseist, membru al Uniunii Scriitorilor din România. Acesta a fost distins cu premiul pentru eseu al Uniunii Scriitorilor, Filiala Iaşi, şi premiul "Vasile Conta" al Academiei Române. De-a lungul anilor, Nicu Gavriluţă a scris nenumărate eseuri şi studii sociologice, dar şi cărţi precum "Mişcări religioase orientale. O perspectivă socio‑antropologică asupra globalizării practicilor yoga", "Antropologie socială şi culturală" şi "Sociologia religiilor. Credinţe, ritualuri, ideologii".

Lansarea cărţii va avea loc miercuri, 25 mai, de la ora 14.00, la Librăria "Orest Tafrali" (Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, corp A, parter). Alături de autor vor fi prezenţi Virgil Stoica şi Gheorghe-Ilie Fârte. Evenimentul va fi moderat de Violeta Cincu.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.