Vânzare prin licitaţie în folosul copiilor deficienţi, la o expoziţie cu lucrări de ceramică şi pictură făcute de copii de grădiniţă şi de şcoală primară

vineri, 27 aprilie 2018, 01:50
2 MIN

Şcoala Primară şi Grădiniţa Atelier nr. 1 au organizat în aceste zile o inedită expoziţie cu vânzare prin licitaţie tăcută, în beneficiul copiilor cu cerinţe educative speciale. Expoziţia „Tu, în viziunea mea“, cu portrete din ceramică şi desen în cărbune, lucrări realizate de elevi, este expusă până luni în Foaierul Ateneului din Tătăraşi. 

Proiectul  „Atelier 1“ a avut ca scop strângerea de fonduri pentru terapii de stimulare şi recuperare psihocomportamentală necesare copiilor cu deficienţe.. Expoziţie, atelier caritabil, dezbateri pe tema integrării copiilor în mediul şcolar şi ateliere de creaţie oferite copiilor cu dizarmonii în dezvoltarea fizică, emoţională, cognitivă, etc., acestea au fost secvenţele importante ale acestui proiect. Miercuri, în prima zi a evenimentului, la Ateneu, în deschidere, au evoluat elevii Şcolii Primare Atelier nr. 1, cu sceneta „D'ale lui Caragiale“, coordonaţi de prof. Ecaterina Rotaru şi Tudor Rotaru.

Actori şi artişti plas­tici, elevii clasei a III-a şi a IV-a, sunt cei care au avut contribuţia cea mai importantă  la acest eveniment, cei care care au participat cu creativitatea, pasiunea şi munca lor, donând portretele în ceramică şi desen cu cărbune realizate de ei, în beneficiul altor copiii. Reprezentanţii ISJ Iaşi, inspectorii şcolari Magda Andreeescu şi Gabriela Raus, şi invitaţii – prof.dr. Alois Gherguţ, de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, dar şi criticul de artă Maria Bilaşevschi – prezenţi la eveniment au avut intervenţii în înţelegerea rolului fundamental pe care familia şi şcoala îl au în dezvoltarea armonioasă a copilului, în căutarea propriei identităţi. „Momente frumoase, cu o mare încărcătură emoţională, cu mesaj educativ important şi umanitar inedit pentru întreaga asistenţă, au dat contur şi semnificaţie profundă acestui eveniment“, spun organizatorii. 

 

 

Comentarii