Veți putea plăti cartofii sau pătrunjelul de la piață cu cardul. POS-uri în Alexandru

vineri, 20 septembrie 2019, 02:00
1 MIN
 Veți putea plăti cartofii sau pătrunjelul de la piață cu cardul. POS-uri în Alexandru

De văzut câţi comercianţi de la tarabe vor folosi POS-ul. Un proiect asemănător a fost implementat la Sibiu.

Prima piaţă agroalimentară în care cumpărătorii vor putea achita unele produse achiziţionate cu cardul este Alexandru cel Bun. Plata cu cardul la tarabă va fi lansată astăzi în cadrul unui eveniment de busines networking şi, deocamdată, este vorba despre o implementare parţială a proiectului pilot. La manifestare vor participa reprezentanţi ai autorităţilor, antreprenori, programatori, producători locali, comercianţi şi ONG-işti implicaţi în dezvoltarea locală.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, proiectul este implementat de MasterCard şi Asociaţia Adminis­tratorilor de Pieţe din România, în colaborare cu Patria Bank şi cu sprijinul Primăriei Iaşi şi a Camerei de Comerţ.

„Spaţiul de dialog creat cu această ocazie va fi o platformă pentru exprimarea ideilor legate de revitalizarea şi modernizarea conceptului de piaţă tradiţională care îşi pro­pune să găsească un numitor comun între dorinţa în creştere de a avea o alimentaţie bogată în fructe, salate şi legume, fenomenul «eat local» – consumul de produse de la localnici şi tendinţa de digitalizare a vieţii”, se precizează în comunicat.

Plata cu cardul la piaţă a fost lansată în luna iunie, în cadrul unui program pilot desfăşurat la Sibiu.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii