VIDEO/FOTO A luat foc o locomotivă și în județul Iași, la Scânteia. 200 de călători s-au autoevacuat

luni, 29 mai 2023, 08:09
1 MIN
 VIDEO/FOTO A luat foc o locomotivă și în județul Iași, la Scânteia. 200 de călători s-au autoevacuat

Un nou incendiu a izbucnit la o locomotivă, pe traseul Tecuci-Iași.

UPDATE  EPA se va deplasa cu o mama si un minor la spital – aveau programare la 09:30 la Spitalul Sf. Maria – suspiciuni de hernie inghinala. Nu sunt victime ale incendiului.

UPDATE Incendiul produs la compartimentul motor al locomotivei, la ora 8.27, a fost lichidat la ora 9,13, conform ISU Iași. Călătorii au fost preluați deja de următorul tren. Doar locomotiva, decuplată de la garnitură, a înregistrat avarii. Flăcările au pornit de la motor.

Stire inițială:

„Incendiu produs la o locomotivă in loc. Scânteia, trenul Tecuci – Iasi (R63111), aproximativ 200 de persoane s-au autoevacuat din tren. Locomotiva (Diesel) este decuplată de la garnitură”, anunță ISU Iași.

„La locul intervenției se deplasează Detasamentul 2 de Pompieri Iasi cu 2 ASAS, EPA Det. 2, EPA Det. 1 Iasi”, se mai arată în comunicatul citat.

Pe 22 mai, locomotiva unui tren de marfă a luat foc.

La finalul lunii aprilie, alte două incendii au avut loc la locomotive, unul în stația CF Crivina, între București și Ploiești, al doilea la câteva zile distanță, la o locomotivă care tracta 22 de vagoane cu motorină, în apropiere de gara Oradea.

Și la începutul lunii mai, un alt incendiu a avut loc la locomotiva unui tren de marfă încărcat cu propilenă, în Gara Piatra Olt.

Comentarii