VIDEO Preotul Merticariu, înmormântat în prezența a zeci de ieșeni. Biserica a fost neîncăpătoare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

sambata, 08.05.2021

VIDEO Preotul Merticariu, înmormântat în prezența a sute de ieșeni și a Mitropolitului Teofan

GALERIE
inmormantare preot merticariu 3
  • inmormantare preot merticariu 3
- +

Preotul Dumitru Merticariu, unul dintre cei mai iubiţi şi apreciaţi preoţi din Iaşi, este înmormântat la Biserica Bani, unde a trudit o bună parte din activitatea sa, fiind considerat ctitor al locaşului. „Întrucât este ctitor, ca unul ce a contribuit decisiv la lucrările recente de restaurare ale bisericii Banu, Părintele Dumitru Merticariu va fi înmormântat chiar lângă acest lăcaş de cult”, a precizat pr. Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

UPDATE ORA 13:20

În curtea Bisericii Banu și în împrejurimi au venit sute de ieșeni pentru a fi prezenți la înmormântarea preotului Merticariu.

 

ORA 12:00

În curtea Bisericii Banusunt prezenți zeci de ieșeni pentru a-și lua rămas bun de la preot. 

Zeci de coroane au fost depuse în jurul sicriului în care se află preotul. Ieșenii stau atât în curtea bisericii, cât și după gard, de unde fac poze sau filmează.. La un moment dat, un preot i-a rugat pe ieșeni să păstreze distanța socială.

La înmormântare au venit cel puțin 20-30 preoți de la alte biserici.

Înainte de ora 12, rămas bun și-a luat și Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitl Moldovei și Bucovinei.

Fostul preot paroh al Bisericii Banu a murit în dimineaţa zilei de 7 aprilie, în jurul orei 5.00. Potrivit actualului preot paroh, pr. Bogdan Ţifrea, a trecut la Domnul în urma unor suferinţe lungi şi îndelungate. „A fost unul dintre preoţii cei mai jertfelnici, iar prin strădaniile lui, cu binecuvântarea patriarhului de astăzi, mitropolitul de atunci, şi apoi cu binecuvântarea actualului mitropolit, cu sprijinul enoriaşilor şi, desigur, cu ajutorul lui Dumnezeu, a repus într-o lumină extraordinar de frumoasă Biserica Banu. Cu eforturi foarte mari, iar aceste eforturi şi această strădanie au lăsat urme adânci în sănătatea părintelui. Părintele a suferit destul de mult şi destul de greu, suferinţa lui a fost una îndelungată. A plecat însă la Domnul cred că împăcat cu gândul că biserica străluceşte din nou şi că oamenii vor continua lucrarea lui aici”, a mai precizat preotul Bogdan Ţifrea pentru „Ziarul de Iaşi”.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

În atenția DIICOT

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.