De Business

Punem punctul pe știi

Ziua Porţilor Deschise: Studenţi de la USV, în vizită la Protecţia Consumatorilor

sâmbătă, 16 martie 2024, 02:50
2 MIN
 Ziua Porţilor Deschise: Studenţi de la USV, în vizită la Protecţia Consumatorilor

Cu prilejul Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, CJPC Iaşi le-au oferit tinerilor studenţi de la Facultatea de Agricultură, posibilitatea de a vizita şi vedea îndeaproape tehnologia din cadrul instituţiei, într-un cadru deschis şi interactiv.

 

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor nu a trecut neobservată la Iaşi. Cu acest prilej, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Iaşi şi-a propus să readucă în atenţia noilor generaţii importanţa educaţiei şi conştientizării cu privire la drepturile consumatorilor. În acest context, vineri, 15 martie a.c., în sediul instituţiei au păşit zeci de studenţi ai Facultăţii de Agricultură, din cadrul Universităţii de Ştiinţele Vieţii (USV) din Iaşi, specializarea Siguranţa Alimentară şi Protecţia Consumatorului, poate chiar viitori comisari ai CJPC Iaşi. Ei au avut posibilitatea de a vizita şi interacţiona cu reprezentanţii instituţiei, într-un cadrul deschis şi informal. „Ne-au vizitat în jur de 40 de studenţi, din anul II. Le-am prezentat activitatea noastră, tehnologia cu care lucrăm, am vorbit despre legislaţie, cum se pot face reclamaţii şi unii chiar ne-au întrebat cum pot ajunge să lucreze alături de noi, aici, în Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor. Până la urmă ei sunt viitorul”, ne-a spus directorul CJPC Iaşi, Constantin Onofrei.

Sărbătorită în fiecare an la 15 martie, Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor („World Consumer Rights Day”) reprezintă o bună ocazie de a cere factorilor decizionali să respecte şi să protejeze drepturile tuturor consumatorilor şi de a protesta faţă de abuzurile şi nedreptăţile sociale care subminează aceste drepturi, după cum se precizează pe site-ul www.consumersinternational.org.

Potrivit InfoCons, tema din acest an stabilită de către Mişcarea de Protecţia Consumatorilor este „Inteligenţa artificială corectă şi responsabilă pentru consumatori”. 

Comentarii