1 an cu AMÂNARE: Trei prefecţi şi un stareţ au sărit în ajutorul comisarului prins beat la volan

marți, 22 iulie 2014, 01:59
3 MIN
 1 an cu AMÂNARE: Trei prefecţi şi un stareţ au sărit în ajutorul comisarului prins beat la volan

EXCLUSIV: magistraţii Judecătoriei au confirmat ieri acordul de recunoaştere a vinovăţiei semnat între comisarul Tudor Minea şi procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel. Tudor Minea a fost condamnat astfel la un an de închisoare cu amânare. În luarea deciziei a contat mult şi recomandările a trei prefecţi din judeţ, dar şi a unui cunoscut stareţ.

Verdict în dosarul de conducere sub influenţa alcoolului instrumentat de justiţia ieşeană împotriva comisarului Tudor Minea, fost şef al Serviciului Înmatriculări şi Permise Auto din Iaşi. Judecătoria Iaşi a decis ieri după-amiază ca Minea să fie condamnat la un an de închisoare cu amânare. Judecătorii au admis astfel acordul de recunoaştere a vinovăţiei semnat între Minea şi procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi încă din luna mai a acestui an.

Totodată, magistraţii au trasat şi o serie de obligaţii pentru fostul şef de la Permise. „Inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Iaşi la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă“, a decis Judecătoria Iaşi.

În cazul încălcării acestor obligaţii, magistraţii atrag atenţia că amânarea pedepsei lui Tudor Minea se poate revoca şi acesta ar putea executa anul de închisoare primit. În cazul lui Tudor Minea, termenul de încercare primit este de doi ani. Dacă în această perioadă nu va mai comite infracţiuni, pedeapsa primită acum se va anula, iar comisarul va rămâne cu cazierul „curat“. „A fost o decizie corectă luată de judecători, ce s-a bazat pe un dosar în care au fost depuse mai multe acte în circumstanţiere“, a comentat Gianina Poroşnicu, avocata lui Tudor Minea.

Scrisori de recomandare din partea a trei prefecţi şi un stareţ

La dosarul fostului şef de la Permise au fost depuse mai multe scrisori de recomandare din partea unor foşti şefi sau colegi ai lui Minea. Printre cei care au scris cuvinte laudative la adresa lui Minea se numără şi trei prefecţi: Romeo Olteanu (în funcţie), Victorel Lupu şi Dragomir Tomaşeschi. De asemenea, la dosar ar fi fost depuse şi documente asemănătoare semnate de către chestorul Ioan Scripniciuc, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, sau de către adjunctul său, comisarul Liviu Zanfirescu. Chiar şi stareţul Mănăstirii Hlincea ar fi redactat şi el o scrisoare de recomandare.

Acuzaţiile de conducere pe drumurile publice cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală datează din noaptea de 14 spre 15 februarie, atunci când Minea a fost oprit de un echipaj al Poliţiei Rutiere în zona Splai Bahlui. Agenţii de la Rutieră l-a testat la faţa locului pe Minea, acesta având o alcoolemie în aerul pur expirat de 0,79 la mie. Ca urmare a prelevării probelor biologice, s-a constatat că alcoolemia comisarului Minea era de 1,70 la prima probă şi 1,60 la mie la cea de-a doua. Tudor Minea este unul dintre cei mai cunoscuţi poliţişti din Iaşi, el activând în structurile Ministerului de Interne din 1995. Înainte de a fi prins băut la volan, era şef al Serviciului de Permise din martie 2004.
 

Comentarii