15 spectacole şi o premieră la Teatrul Naţional, în ianuarie

luni, 29 decembrie 2014, 02:50
3 MIN
 15 spectacole şi o premieră la Teatrul Naţional, în ianuarie

Premiera „O scrisoare pierdută“, de I.L. Caragiale, va avea trei reprezentaţii

Prima lună din noul an vine la Teatrul Naţional Iaşi cu nu mai puţin de 15 spectacole, printre care şi cu o premieră. Este vorba de „O scrisoare pierdută“ de I.L. Caragiale, în regia lui Mircea Cornişteanu. Piesa va avea trei reprezentaţii pe 8, 9 şi 30 ianuarie, începând cu ora 19 în Sala Mare. După prima punere în scenă a acestei premiere, va urma spectacolul „Tartuffe“ de Moliere, în regia lui Vlad Massaci, care se va juca tot în Sala Mare pe 10 ianuarie, începând cu ora 19.

Pe 11 ianuarie veţi putea vedea „Pălăria florentină“ de Eugen Labiche, în regia lui Silviu Purcărete, începând tot cu ora 19 în Sala Mare. Pe 16 ianuarie, de la aceeaşi oră şi în aceeaşi sală va începe spectacolul „Femeia mării“ după Henrik Ibsen, în regia lui Radu Afrim. În spectacol joacă actriţa Ada Lupu, premiată anul acesta cu marele premiu la Gala Hop. Un eveniment deosebit are loc pe 24 ianuarie, când se va pune în scenă „Hronicul Vârstelor“ după Aureliu Busuioc, piesă jucată de actorii Teatrului Naţional „Mihai Eminescu“ din Chişinău. Spectacolul are loc în cadrul proiectului „ReUniuni Teatrale“, aflat la cea de-a II-a ediţie. Piesa începe la ora 19 în Sala Mare şi are scenariul şi regia de Petru Hadâncă. Pe 25 ianuarie, aceeaşi trupă va pune în scenă la teatrul din Iaşi, începând cu aceeaşi oră, piesa „12 scaune“, după Ilf şi Petrov. Scenariul şi regia sunt semante tot de Petru Hadâncă. La toate aceste piese de teatru încă nu s-a stabilit preţul la bilete, acesta urmând a fi făcut public la începutul anului.

La sala Teatru Cub a Teatrului Naţional vor avea loc alte două spectacole: este vorba de piesa „A murit Tarelkin!“ de A. V. Suhovo Kobîlin, în regia lui Ovidiu Lazăr, care se va juca pe 17 ianuarie, începând cu ora 19. Pe 29 ianuarie, se va juca „Onorabili în direct“ de Nicu Volovăţ, în regia lui Sorin Militaru. La ambele spectacole biletul costă 32 de lei. În Sala Studio „Teofil Vâlcu“ se vor juca alte trei piese în luna ianuarie: „Variaţiuni enigmatice“ de Eric Emmanuel Schitt în regia lui Liviu Manoliu, care se va juca pe 4 ianuarie, începând cu ora 18; „Damen Tango“ de Valentina Aslanova, în regia lui Vitalie Lupaşcu, care se va juca pe 15 ianuarie începând cu aceeaşi oră; „Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte“ în regia lui Petru Ciubotaru, care se va juca pe 25 ianaurie, de la aceeaşi oră. Biletul la toate aceste trei spectacole costă 22 de lei.

La Uzina cu Teatru, alte patru spectacole vă invită la o serie de poveşti, care de care mai interesante. Este vorba de „Tanti Chanel“ de Nikolai Koleada, în regia lui Ion Sapdaru, care se va juca pe 18 ianuarie începând cu ora 19.30, spectacolul „Focul“, de Ray Bradbury, în regia Irinei Popescu Boieru, care va avea loc pe 22 ianuarie, de la aceeaşi oră, „Cum am devenit stupid“ de Martin Page, în regia Irinei Popescu Boieru, care va avea loc pe 23 ianuarie, de la ora 19.30, şi piesa „Arborele nopţii“, după Povestiri de Truman Capote, în regia aceleiaşi regizoare. Piesa se va juca pe 31 ianuarie, de la aceeaşi oră, iar preţul biletului pentru toate aceste patru spectacole care se vor juca la Uzina cu Teatru este de 22 de lei.

 

Comentarii