400 de amenzi date în Iaşi în zilele de Crăciun. 21 de şoferi au rămas fără permise

luni, 28 decembrie 2015, 09:42
2 MIN
 400 de amenzi date în Iaşi în zilele de Crăciun. 21 de şoferi au rămas fără permise

De Crăciun, Poliţia Ieşeană a fost la datorie. Nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranței publice.

În ultimele 72 de ore, poliţiştii ieşeni au constatat 19  fapte de natură penală. Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat aproximativ 400 de sancţiuni în valoare de peste 250.000 lei.

Astfel, poliţiştii ieşeni au intervenit şi au aplicat 103 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 şi au aplicat 3 sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. De asemenea, au fost constatate  4 infracţiuni la Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Pentru neregulile constatate în trafic poliţiştii au aplicat 291 de sancţiuni contravenţionale, 59 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză, iar una  pentru conducere subinfluenţa băuturilor alcoolice, cu o îmbibaţie mai mică decât cea de la care fapta este considerată infracţiune.

Totodată, poliţiştii au retras 2 certificate de înmatriculare şi au reţinut 21 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 4 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 11 pentru conducere cu viteză excesivă, restul fiind pentru alte abateri.

"În perioada Crăciunului, peste 170 de poliţişti au acţionat suplimentar faţă de dispozitivul zilnic în tot judeţul Iaşi, în locurile unde au avut loc manifestări religioase, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier.

Zilnic, au fost în teren patrulele de ordine și siguranță, iar efectivele de poliție rutieră au utilizat autospecialele din dotare dotate cu aparate radar.

Măsurile luate de poliţiştii care au acţionat pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare au făcut ca oamenii să se bucure în linişte de sărbătoarea Crăciunului.

Prezenţa activă a poliţiştilor a făcut ca în această perioadă să nu fie înregistrate evenimente deosebite, iar numărul infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi cele de natură judiciară să se situeze sub media ultimilor ani, reliefând faptul că măsurile pentru creșterea siguranței cetățeanului, adoptate de către Poliția Ieşeană și-au atins scopul.

Sărbătorirea tradițiilorcreștine în siguranţă s-a datorat şi cetăţenilor, care au înţeles necesitatea adoptării unei conduite corecte în această perioadă", au transmis reprezentanţii IPJ Iaşi.  

Comentarii