A fost „eviscerat” jihadistul John?

sâmbătă, 14 noiembrie 2015, 02:49
2 MIN
 A fost „eviscerat” jihadistul John?

Raidul care l-a vizat pe celebrul călău a fost confirmat de premierul David Cameron, dar moartea sa nu era vineri "sigură".

Surse militare americane sunt convinse de decesul călăului Statului Islamic supranumit Jihadi John, care ar fi fost "eviscerat" după ce a fost lovit de o dronă în Raqqa, Siria, scrie The Telegraph. "Jihadi John" a fost vizat de un raid american, a confirmat şi premierul britanic David Cameron, care a precizat însă că moartea sa "nu este încă sigură". "Nu suntem siguri încă de faptul ca lovitura a fost un succes", a declarat Cameron, în faţa reşedinţei sale din 10 Downing.

Un oficial american a precizat că jihadistul, Mohammed Emwazi, a fost "eviscerat" în momentul în care părăsea o clădire din Raqqa şi se pregătea să intre într-o maşină. Oficialul a precizat că a fost o "lovitură chirurgicală" în care nu s-au înregistrat pagube colaterale.
Locul exact nu a fost confirmat, dar se pare că a avut loc în apropiere de turnul cu ceas din centrul oraşului, în apropiere de o "curte islamică" creată de Statul Islamic.

Forţele kurde anunţă că au înfrânt StatuI Islamic la Sinjar

Forţe kurde peshmerga au cucerit vineri o serie de instalaţii strategice în oraşul Sinjar, în nordul Irakului, în cadrul unei ofensive împotriva Statului Islamic (SI), ceea ce ar putea oferi un impuls eforturilor împotriva grupării jihadiste.  "ISIL, înfrânt şi (pus) pe fugă", a anunţat Consiliul kurd pentru Securitate într-un mesaj postat pe Twitter, folosind unul dintre acronimele Statului Islamic. Luptătorii peshmerga au cucerit şi au preluat controlul asupra principalului depozit, fabricii de ciment, spitalului şi altor clădiri publice din Sinjar, afirmă Consiliul. Ei au pătruns în oraş "din toate direcţiile" vineri, cu scopul de a-l "curăţa" de militanţi SI, anunţa aceeaşi sursă într-un mesaj postat anterior pe Twitter.

Rafale de tiruri cu armament greu se puteau auzi în oraş, în timp ce luptători coborau de pe dealuri care străjuiesc partea de nord a localităţii, unii cu lansatoare de grenade în bandulieră, a declarat un martor pentru Reuters.
Luptători kurzi, susţinuţi de atacuri aeriene ale coaliţiei occidentale antijihadiste conduse de către Statele Unite, au declanşat joi această ofensivă împotriva jihadiştilor SI din Sinjar.

 

Comentarii