Accident stupid, de sezon: gospodină arsă grav după explozia unui borcan de compot

luni, 22 august 2016, 01:51
1 MIN
 Accident stupid, de sezon: gospodină arsă grav după explozia unui borcan de compot

Medicii raportează din ce în ce mai multe cazuri în care ieşenii cred că pot să se trateze singuri acasă şi apelează la ajutorul specialiştilor la mai multe zile după ce au suferit diferite afecţiuni. Spre exemplu, doar în acest weekend medicii de la Spitalul de Urgenţe „Sf. Spiridon” din Iaşi au raportat două astfel de situaţii.

O femeie în vârstă de 36 de ani a venit la spital după ce a neglijat timp de patru zile o arsură gravă.Un borcan plin cu compot care, cel mai probabil, era sterilizat de către femeie, a explodat în faţa ei provocându-i arsuri pe 8% din corp, la nivelul toracelui şi abdomenului.

Aceasta se află internată momentan la Clinica de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă din cadrul unităţii medicale. Un alt caz mai grav raportat de medicii urgentişti este cel al unui bătrân de 92 care a suferit un politraumatism după ce a fost călcat de o căruţă.

Acesta însă, deşi suferea de un pneumotorax stâng şi un traumatism abdominal, a stat trei zile acasă înainte de a fi adus la Unitatea de Primiri Urgenţe de la „Sf. Spiridon“, unde se află şi în prezent pentru investigaţii suplimentare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii