Acuzat de liberali, Chirica le-a fluturat acestora semnătura lui Adomniţei

sâmbătă, 03 octombrie 2015, 01:56
2 MIN
 Acuzat de liberali, Chirica le-a fluturat acestora semnătura lui Adomniţei

Liberalii au absentat ieri de la semnarea protocolului politic pentru susţinerea candidaturii Iaşului la titlul de capitală europeană a culturii în 2021. 

Într-un comunicat de presă ulterior evenimentului, liberalii au acuzat un „exerciţiu de imagine neinspirat“ al primarului interimar. „Mihai Chirica nu face altceva decât să continue opera patronului său, Gheorghe Nichita, de a arunca în derizoriu un proiect vital pentru comunitate“, au susţinut liberalii.

Ei au subliniat că şefii PNL nu au luat parte la acţiunea de la Muzeul Unirii întrucât semnarea acordului a fost pro­gramată „cu o zi înainte de conferinţa judeţeană a PSD, tocmai pentru a face un exerciţiu de ima­gine“. „Scandalurile, reglările de con­turi între grupurile din PSD prin intermediul Fundaţiei Iaşi 2021 sau lipsa de transparenţă pri­vind cheltuirea banilor publici sunt de notorietate“, au adăugat liberalii. PNL a catalogat acţiunea drept una „pesedistă, pentru salvarea imaginii lui Mihai Chirica“.

În schimb, la semnarea acordului au fost prezenţi şefii PSD, PMP, UNPR, ALDE şi Partida Romilor. „Docu­mentul în sine este important pentru că el va exprima peste timp actul de voinţă al forţelor politice ieşene faţă de un proiect al ieşenilor unde, dincolo de disensiuni, s-a văzut foarte clar consensul. Oamenii şi-au dat mâ­na, au trecut peste animozităţi şi plecăm împreună în acest proiect“, a spus Chirica.

Primarul interimar a prezentat presei şi un document de susţinere a candidaturii semnat de către copreşedinţii PNL Cristian Adomniţei şi Dumitru Oprea pentru a arăta că demersul este sprijinit şi de către liberali. Documentul în cauză a fost depus de către PNL încă din aprilie 2015 la Primărie şi constă într-o rezoluţie adoptată de Comi­tetul Executiv Judeţean al liberalilor pentru susţinerea candidaturii Iaşului la titlul european.

VEDEŢI ŞI:

Prorector: Iaşul nu are şanse să fie capitală europeană a culturii. MOTIVE

Reprezentanţii universităţilor ieşene au semnat un protocol de colaborare.

Comentarii