De Business

Punem punctul pe știi

Semnal de alarmă!

Afacerile companiei Construcţii Hidrotehnice SA s-au redus drastic din cauza lipsei investiţiilor în economie

vineri, 04 septembrie 2015, 01:50
2 MIN
 Afacerile companiei Construcţii Hidrotehnice SA s-au redus drastic din cauza lipsei investiţiilor în economie

Societatea a raportat în prima parte a anului o cifră de afaceri de 5,3 milioane lei faţă de 9,5 milioane lei în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Una dintre puţinele firme din Iaşi rămase pe Bursă recunoaşte că a întâmpinat serioase dificultăţi în a-şi finanţa activitatea. În primele şase luni ale acestui an, Construcţii Hidrotehnice SA a realizat o cifră de afaceri aproape la jumătate faţă de cea înregistrată în semestrul I din 2014. La data de 30 iunie 2015, cifra de afaceri netă realizată a fost de circa 5,3 milioane lei, faţă de 9,5 milioane în perioada similară de anul trecut. Scăderea cu aproape 4,2 milioane lei a afacerilor este pusă de conducerea firmei pe seama lipsei de finanţare. Ca atare, Construcţii Hidrotehnice nu şi-a putut continua lucrările contractate, se arată în raportul semestrial transmis către piaţa RASDAQ, publicat în format electronic pe pagina Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

„Veniturile din exploatare au scăzut cu 5.951.463 lei, o scădere mai mare decât a cifrei de afaceri deoarece şi variaţia stocurilor a înregistrat o scădere cu 1.764.637 lei faţă de perioada precedentă, ca urmare a lipsei comenzilor de producţie internă de produse finite şi semifabricate”, au notat oficialii societăţii în raportul citat. Pe de altă parte, în semestrul I din 2015 cheltuielile de exploatare au scăzut proporţional, cu circa 5,8 milioane lei, în corelaţie cu scăderea veniturilor din exploatare. Ca atare, societatea a obţinut un profit din exploatare de aproximativ 181.000 lei, mai mic cu 68.000 lei faţă de semestrul I din 2014.

„Din analiza rezultatelor din raportarea semestrială rezultă o activitate pozitivă cu valori ale producţiei realizate mai mici decât în perioada similară a anului precedent şi decât potenţialul tehnic al societăţii. Aceste rezultate sunt consecinţa reducerii programelor de investiţii la beneficiarii tradiţionali precum şi măsurile de reorganizare a principalului beneficiar din ultimii ani. Concluzia care se desprinde este că societatea trebuie să îşi amplifice eforturile pentru pătrunderea pe noi pieţe şi să diversifice paleta de lucrări”, a remarcat conducerea firmei. Anul trecut, Construcţii Hidrotehnice a şi făcut primii paşi în această direcţie, deschizându-şi o reprezentanţă în Iraq, în oraşul Basrah, situat în partea de sud a acestei ţări, şi o societate omonimă în capitala Republicii Moldova.

 

 

Comentarii