Trei hoţi au jefuit prin violenţă sediul unei firme de lângă Metro: au plecat cu seiful conţinând circa 12.000 de lei

Al treilea seif furat în judeţ: coincidenţe stranii

luni, 03 iulie 2017, 01:50
2 MIN

Hoţii l-au lovit la 3 noaptea pe paznicul Centrului Logistic Europarc, situat la drumul european, colţ cu şoseaua spre Brătuleni de lângă Metro, plecând cu seiful în care erau salariile. Furturi sau spargeri de seifuri au mai fost în ultimii ani la Iaşi, cu unele similitudini cu acesta. Acum exact un an era furat seiful Primăriei Popricani, cu 15.000 de lei: hoţii erau tot trei. În urmă cu 7 ani era spart şi seiful Primăriei Bălţaţi, prin atac asupra paznicului: hoţii au dat lovitura de 40.000 de lei tot la 3 dimineaţa. Nici într-un caz nu au fost prinşi hoţii.

Furt ca în filme, la Iaşi. Trei indivizi cu cagule pe cap au bătut un paznic şi au furat seiful unei firme din Iaşi. Tâlhăria a avut loc sâmbătă, în jurul orei 3 dimineaţa, la o firmă din zona drumului european 583, pe teritoriul comunei Miroslava, din cadrul Centrului Logistic Europarc. Mai exact, acesta este situat lângă Metro, imediat pe dreapta pe şoseaua ce duce la Brătuleni. În jurul orei 3 dimineaţa, paznicul a fost redus la tăcere cu un par în cap, apoi, cei trei hoţi au furat un seif în care se aflau salarii ale angajaţilor unei firme, aproximativ 12.000 de lei.

Poliţiştii au precizat ieri doar că îi caută pe cei trei hoţi, pentru recupe­rarea prejudiciului şi tragerea la răs­pundere penală  a acestora, iar ieri-seară încă nu se ştia nimic despre identitatea lor. „Continuăm cercetările pentru identificarea autorilor, iar din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că au fost implicate trei persoane, paznicul unităţii ar fi fost agresat, iar din interior ar fi fost sustrasă suma de 12.000 lei“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei Iaşi. Anchetatorii bănuiesc despre hoţi că aceştia ar fi fost din rândurile angajaţilor Europarc sau al unei firme găzduite acolo, sau foşti angajaţi din cadrul firmei păgubite. De asemenea, oamenii legii spun că au motive să presupună că hoţii ar fi crezut iniţial că în seif se afla o sumă mai mare de bani.

Alte lovituri la seif

Poliţiştii ieşeni par să fie urmăriţi de ghinion în dosarele de furturi de seifuri. În octombrie se împlineşte un an de zile de când tot trei hoţi au furat un seif uriaş din sediul Primăriei Popricani, iar cercetările bat şi astăzi pasul pe loc. În seif se afla suma de 15.000 de lei, bani care reprezentau indemnizaţiile persoanelor cu handicap, indemnizaţii ale consilierilor, cât şi bani colectaţi din impozite şi taxe de la populaţie. De asemenea, au trecut exact 7 ani (1 iulie 2010) de când a fost jefuită Primăria Bălţaţi, prin spargerea seifului (casei de valori), iar hoţii care au furat atunci circa 40.000 de lei. Şi în acest caz, hoţii nu au fost prinşi nici până în ziua de astăzi. Şi atunci, hoţii au sunat noaptea la uşa instituţiei, strigând că sunt poliţişti, paznicul le-a deschis, fiind apoi atacat cu duritate şi indisponibilizat. Culmea, şi acest atac a avut loc tot la ora 3 dimineaţa.  

Comentarii