De Business

Punem punctul pe știi

Altex face în Iaşi afaceri de 16 milioane de euro (GALERIE FOTO)

Ieri a fost redeschis magazinul din Iulius Mall ce a trecut printr-un proces de modernizare.

vineri, 11 septembrie 2015, 01:50
2 MIN

Cei mai mare retailer electro-IT din România face la Iaşi afaceri în jur de 16 milioane euro. Omul de afaceri Dan Ostahie, patronul ALTEX, a susţinut în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc ieri la Iulius Mall că aproape cinci procente din cifra de afaceri a societăţii este realizată în prezent în judeţul Iaşi.

Acesta a mai afirmat că, după Capitală, unde compania desfăşoară cele mai însemnate operaţiuni, judeţul Iaşi se clasează imediat în topul judeţelor cu cele mai importantă contribuţie la afacerile lanţului ALTEX. Anul trecut, compania a avut o cifră de afaceri de 1,4 miliarde lei şi un profit net de 3,8 milioane lei. „Cifra de afaceri este cu 30 procente mai mare faţă de anul trecut. În 2014 şi 2015, piaţa electro-IT şi-a revenit după scăderea de 50% din 2009. ALTEX a folosit criza pentru a-şi consolida poziţia de lider. Nu am căutat un colac de salvare pentru a supravieţui. Am mizat pe oraşe mari şi pe magazine cu suprafeţe însemnate”, a punctat Ostahie.

Proprietarul lanţului ALTEX a fost prezent ieri la Iaşi pentru a verifica ultimele aspecte înainte de redeschiderea magazinului din Iulius Mall, programată în această dimineaţă. În cadrul conferinţei, Ostahie a subliniat că acum magazinul este bazat pe un nou concept ce are la bază ideea de spaţiu de testare pentru inovaţii. Compania a investit peste jumătate de milion de euro pentru a-şi consolida prezenţa locală în Iulius Mall printr-un nou design de show room dedicat tehnologiei. „Am investit jumătate de milion de euro pentru a le oferi clienţilor noştri experienţa de cumpărături la cel mai înalt standard din retail-ul electro IT. Nu am investit într-un magazin în Palas din cauza costurilor mari de locaţiune care nu near fi putut permite susţinerea promisiunii de a oferi cel mai mic preţ din România. În plus, distanţa mare faţă de parcare ar fi fost şi ea un impediment. La Iulius Mall avem parcare chiar în faţa magazinului care reprezintă un avantaj faţă de un showroom care s-ar fi aflat în Palas. De aceea, pentru ALTEX, Iulius Mall rămâne locaţia adecvată, datorită accesului facil şi suprafeţelor generoase pentru spaţii de testare”, a declarat Ostahie.

Pentru conducerea ALTEX, reamenajarea show room-ului reprezintă un proiect de anvergură, importanţa redesenării spaţiului fiind una strategică pentru partea de nord-est a ţării. În luna iulie a acestui an, societatea deţinută Dan Ostahie a finalizat tot la Iaşi un proiect similar. La acea dată, conducerea ALTEX se lăuda că a „pompat” jumătate de milion de euro în reamenajarea magazinului Media Galaxy din Baza 3. Show room-ul din zona comercială Felicia este magazinul cu cel mai mare trafic din portofoliul companiei din zona Moldovei, cu o valoare a achiziţiilor şi cu o cifră de afaceri de peste 700.000 de euro pe lună, dezvăluia patronul ALTEX în urmă cu aproape două luni.

 

 

 

Comentarii