Ambiţii mari la Miroslava

sâmbătă, 16 martie 2013, 02:50
2 MIN
 Ambiţii mari la Miroslava

Astăzi, de la ora 15:00, singura echipă ieşeană din eşalonul trei joacă pe teren propriu, în compania liderului seriei, SC Bacău. Oaspeţii sunt pregătiţi de Marius Baciu, fostul antrenor al Iaşului

 

 
 
Promovată vara trecută în Liga a III-a, Ştiinţa Miroslava dispută astăzi primul meci oficial al anului. Misiunea trupei pregătită acum de Cristi Ungureanu şi Irinel Ionescu este foarte dificilă, terenul situat în zona Uricani, cu acces de pe şoseaua de centură, urmând a fi vizitat de liderul seriei I a eşalonului trei, SC Bacău. Oaspeţii, care sunt pregătiţi de Marius Baciu, cel care a antrenat o scurtă perioadă pe CSMU Poli Iaşi, sunt mari favoriţi la promovare, băcăuanii având şase puncte avans faţă de ocupanta locului II, FCM Dorohoi.
Chiar dacă şansele de a porni cu dreptul în 2013 nu sunt, conform calculelor hârtiei, extrem de ridicate (Ştiinţa e pe locul X, cu 9 puncte, 21 mai puţine faţă de adversar), la Miroslava planurile sunt mari în ceea ce priveşte fotbalul. “Avem obiective îndrăzneţe: clasarea în primele opt locuri în acest sezon, dezvoltarea unui Centru de Copii şi Juniori puternic, atragerea domnului Marian Moldovan drept coordonator al centrului fiind prima mutare importantă reuşită, iar în perspectivă, ne gândim chiar la atacarea promovării, în următorii doi ani” a spus preşedinele Ştiinţei, Dan Acatrinei, care a mai precizat că primarul comunei Miroslava, Dan Niţă, are în vizor şi investiţii serioase la nivelul infrastructurii: “Domnul primar are în plan construirea unei baze moderne, precum şi crearea unor terenuri în fiecare sat al comunei”.
În ceea ce priveşte lotul de jucători, acesta ar putea să conţină în scurt timp şi un nume ceva mai sonor, fostul internaţional de tineret Paul Cătălin Tincu fiind la un pas de a fi legitimat de Ştiinţa.
Rvenind la jocul de astăzi, Cristi Ungureanu a anunţat că echipa sa nu este dinainte învinsă. “Pornim cu şansa a doua, însă cu ambiţii mari. Acestea sunt generate în primul rând de situaţia din clasament: avem nevoie de puncte pentru a ne situa pe un loc cât mai bun, pentru că nici la această oră nu se ştie exact câte echipe retrogradează. Pentru mine, e un joc mai special, pentru că sunt la debutul ca antrenor şi joc împotriva unei echipe la care am evoluat doi ani”, a spus tehnicianul, care a comunicat şi formaţia la care se gândeşte să apeleze în duelul cu băcăuanii: Bărgan – Ghiarasim, Miron, Gheorghiu, P. Lenghen – Petrea, Lascarachi – C. Matei, Val. Pîrvu, A. Stan – Porfirean
 

 

Comentarii