Ambulatoriul de la Maternitatea Cuza e finalizat, dar mai sunt de făcut achiziţii

sâmbătă, 19 decembrie 2015, 02:53
1 MIN
 Ambulatoriul de la Maternitatea Cuza e finalizat, dar mai sunt de făcut achiziţii

Consiliul Judeţean a bifat încheierea unui proiect încă nefinalizat. Conducerea CJ a participat ieri la conferinţa de finalizare a reabilitării ambulatoriului de specialitate a Maternităţii “Cuza Vodă”. Aceasta, deşi plenul CJ a aprobat marţi alocarea de noi fonduri pentru achiziţionarea, anul viitor, a unor echipamente medicale necesare funcţionării ambulatoriului. “Suntem aici pentru a pune punct investiţiei privind ambulatoriul maternităţii «Cuza Vodă». Această investiţie face parte, alături de cele de la ambulatoriile spitalelor de Pneumoftiziologie şi Neurochirurgie din efortul CJ de îmbunătăţire a tratării pacienţilor, ca şi a condiţiilor de lucru ale angajaţilor”, a declarat preşedintele interimar al CJ, Victorel Lupu.

Proiectul demarat de CJ a vizat reabilitarea ambulatoriului, înfiinţarea în cadrul acestuia a Şcolii Părinţilor şi a unui cabinet de kinetoterapie, dotarea ambulatoriului cu echipamente moderne şi instrumentar pentru diagnostic şi investigaţii paraclinice, ca şi creşterea eficienţei energetice a clădirii, prin reducerea cheltuielilor cu încălzirea cu 30-50%. De noua investiţie ar urma să beneficieze anual 31.000 de persoane. Valoarea totală a proiectului s-a ridicat la 8,8 milioane lei, din care 6 milioane lei ar fi trebuit să reprezinte contribuţia Uniunii Europene.

Deşi inaugurat oficial ieri, ambulatoriul nu a fost însă efectiv finalizat. Lucrările propriu-zise de construcţii au fost terminate, dar CJ nu a reuşit să finalizeze achiziţia de echipamente medicale. Astfel, s-a reuşit până acum doar cumpărarea de echipamente de diagnosticare şi imagistică ecografică, iar achiziţia de echipamente IT şi soft se află în curs de finalizare. Au rămas încă neachiziţionate echipamentele medicale de analiză, în valoare totală estimată de 1,09 milioane lei. Suma urmează să fie acoperită de CJ din fondurile proprii. Astfel, contribuţia CJ va ajunge la 1,24 milioane lei, faţă de doar 142.200 lei estimată iniţial.

 

Comentarii