Anchetă penală în cazul tânărului din Iaşi decedat în urma unui accident la mănăstire

vineri, 18 august 2017, 10:54
3 MIN
 Anchetă penală în cazul tânărului din Iaşi decedat în urma unui accident la mănăstire

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi au deschis un dosar privind uciderea din culpă în cazul adolescentului din Iaşi decedat la mănăstirea Putna. Mai jos redăm comunicatul remis presei de către procurori.

 

„Pe rolul unităţii noastre se află în lucru dosarul nr. 2947/P/2017 , în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, prev. de art. 192 al.2 C.p. neluarea măsurilor legale de securitate în muncă, prev. de art. 349 al.1 C.p. şi nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă, prev. de art. 350 al.1 C.p. toate cu aplic. art. 38 al.1 C.p., infracţiuni pentru care  la data de 16.08.2017 s-a început urmărirea penală in rem.

În fapt, la data de 11.08.2017 ora 13,18 lucrătorii Postului de poliţie Putna au fost anunţaţi de către O.S. Poliţia mun. Rădăuţi cu privire la faptul că Spitalul judeţean Suceava a sesizat telefonic că în cursul acestei zile, la această unitate medicală, a fost adus numitul Lungu Sebastian în vârstă de 17 ani, domiciliat în comuna Golăieşti, jud.Iaşi prezentând diagnosticul „contuzie toraco-cervicală „, secţiune carotidă „ ca urmare a unei vătămări corporale, suferite pe raza comunei Putna, jud. Suceava.Din verificări s-a stabilit că minorul Lungu Sebastian este elev al Seminarului Teologic Ortodox „Sf.Vasile cel Mare „ Iaşi şi de aproximativ o săptămână se afla la Mănăstirea Putna unde desfăşura activităţi de voluntariat. În data de 11.08.2017 împreună cu alte persoane, acesta a desfăşurat activităţi gospodăreşti la beciul mănăstirii unde este montat un sistem tip lift de urcare a alimentelor din beci în bucătăria acesteia. Acest sistem tip lift este confecţionat dintr-un cadru metalic cu podea, fără pereţi laterali şi este acţionat electric, urcând un singur nivel.
 
În jurul orelor 10,00 liftul se afla la nivelul superior şi în care se aflau minorul Lungu Sebastian şi încă doi tineri , acesta fiind acţionat pentru a coborî în beci. Pe timpul coborârii minorul s-a prins cu mâinile de o bară metalică a liftului, în joacă, iar în momentul în care liftul se apropia de sol, l-a prins pe acesta între acea bară metalică de care s-a prins şi o alta, montată în exteriorul liftului. Din verificări s-a stabilit că în momentul în care minorul a fost prins în cele două bare metalice, unul dintre ceilalţi tineri care se aflau în lift, l-a oprit după care l-a acţionat spre urcare, minorul suferind o comprimare parţială a zonei toraco-cervicală. În cauză s-a format dosarul penal nr. 2947/P/2017. Cercetările au fost preluate în urmărire penală proprie de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, judeţul Suceava”, se arată într-o adresă emisă de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.
 
 

    

 

Comentarii