Apel la donaţii pentru sinistraţii de la Lunca Cetăţuii

sâmbătă, 07 noiembrie 2015, 02:53
1 MIN
 Apel la donaţii pentru sinistraţii de la Lunca Cetăţuii

Prefectura face apel la donaţii pentru a finaliza lucrările la construirea locuinţelor pentru sinistraţii din Lunca Cetăţuii.  

Pe site-ul Instituţiei Prefectului, www.prefecturaiasi.ro au fost afişate detaliile proiectului umanitar din Ciurea, respectiv acordul încheiat între Prefectură, asociaţia „Breasla constructorilor ieşeni“, primăria comunei Ciurea şi Asociaţia Cultural-Umanitară „Fiii satelor“, precum şi imagini de la locul dezastrului din primăvară şi de la locul ales pentru reconstrucţie.

„Proiectul de reconstrucţie a fost iniţiat de Prefectură, ca exemplu al colaborării între instituţie şi societatea civilă într-o problemă comunitară. Până acum s-a reuşit realizarea fundaţiei la noul imobil, dar este încă nevoie de materiale şi fonduri. Orice sprijin este binevenit“, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Felix Guzgă.

Şapte familii aflate în situaţii economice dificile au rămas fără locuinţe la sfârşitul lunii martie, când imobilul din Lunca Cetăţuii în care se aflau apartamentele au ars. Prefectul Dan Cârlan a iniţiat la data respectivă un demers de reconstruire a imobilului şi o campanie de ajutorare a celor 7 familii.

Sprijinul financiar din partea Guvernului nu a putut fi obţinut, întrucât legea interzice acordarea de ajutoare în cazul imobilelor neasigurate. Lucrările de construire a noului imobil au început luna trecută, prefectul apreciind că ele nu vor putea fi terminate până la sfârşitul acestui an.

 

Comentarii