Asasinul Vlad Scurtu susţine şi acum că e nevinovat

vineri, 15 iulie 2016, 01:55
2 MIN
 Asasinul Vlad Scurtu susţine şi acum că e nevinovat
Tânărul a fost condamnat la 23 de ani după ce, împreună cu iubita sa, l-a ucis pe omul de afaceri Daniel Mancaş.

Familia afaceristului ucis în 2007 de iubiţii asasini nu are linişte nici la aproape un deceniu de la comiterea faptei. Unul dintre criminali, Vlad Scurtu, condamnat la 23 de ani de puşcărie, susţine şi acum că a fost condamnat pe nedrept şi a depus o contestaţie în anulare împotriva deciziei din dosarul său. Tânărul urmează să fie adus la Curtea de Apel Iaşi la termenul următor, pe 19 iulie. Iubita sa, Alina Horeanu, este încarcerată în prezent la Bacău.

Crima care a şocat Iaşul

Pe 9 februarie 2007, omul de afaceri Daniel Mancaş venea la Iaşi. Varianta prezentată de acesta familiei a fost că va merge la Leţcani pentru a cumpăra piese de schimb pentru maşină. La acea vreme, Mancaş avea un copil, iar soţia urma să-l aducă pe lume pe al doilea. În seara crimei, botoşăneanul a ajuns într-un apartament din Nicolina în care locuiau Vlad Scurtu şi Alina Horeanu. Mancaş avea o relaţie extraconjugală de mai multe luni cu Alina Horeanu, pe care o cunoscuse pe o reţea de socializare. Bărbatul ştia că amanta sa ar fi verişoară cu Vlad Scurtu. În realitate, aşa cum cei doi aveau să şi recunoască, Alina Horeanu a devenit amanta lui Mancaş, cu acceptul iubitului ei, pentru a profita de situaţia materială prosperă a acestuia.

După o discuţie mai aprinsă între Alina Horeanu şi Daniel Mancaş, în care tânăra i-a spus că vrea să rupă relaţia, acesta a vrut să plece din locuinţă. Nu a apucat să o facă întrucât Vlad Scurtu, care în timpul scandalului a stat la un calculator dintr-o altă cameră, s-a năpustit asupra afaceristului pulverizând înspre acesta cu spray lacrimogen. Ulterior, l-a înjunghiat. A fost ajutat să ducă la bun sfârşit crima de Alina Horeanu. S-a stabilit ulterior că victima fusese ucisă cu 30 de lovituri de cuţit.

Vlad Scurtu a chemat după omor alţi doi prieteni, Daniel Brăescu şi Alexandru Stan, care l-au ajutat să scape de cadavru. Trupul lui Mancaş a fost îngropat într-o pădure din judeţul Suceava şi găsit abia după ce asasinii au recunoscut fapta la audieri.

 

 

Comentarii